fbpx
skip to Main Content

Posebyhaven med en voksen konsertrekke

I Posebyhaven finner du både bakervarer, marsipan, keramikk, hatter og klær. Ikke alle vet det også finnes en skjenkestue, og utekonserter gjennom sommeren. Hele 17 band og artister kan du få med deg.

 

Det hele begynte forsiktig i mai i fjor.
– Vi fikk veldig bra tilbakemeldinger på det vi gjorde. Da ble vi gira på å fortsette, forteller Stein Roger Sordal, som er primus motor bak Posebyhaven scene.

Til i år fikk han bedre tid til å booke artister. Det speiles i programmet, som inneholder hele 17 innslag fra mai til september.

Benytter kontaktnettverket sitt

Han vedgår at prosjektet tar mye tid fra hans egen artistvirksomhet. Stein Roger Sordal fra Grim er et kjent navn på Sørlandet og ute i den store verden. Han medvirker på mange plater med ulike band, har opptrådt på mange offentlige arrangementer, og har selv en solo-karriere. Mange vil kjenne ham igjen fra det opprinnelige husbandet til Sommer på Torvet, eller fra barnemusikkgruppa Superbandet.

– Jeg er ingen ung-fole lenger og trenger å være mer med familien. Jeg har selvfølgelig musikken med Sordal og Green Carnation fortsatt. Jeg benytter meg bare av alle kontaktene jeg har opparbeidet meg, blant managere og booking-agenter, selv om artist-booking tar lengre tid enn jeg hadde regnet med.

Flere storheter

Han legger ikke skjul på at han er ganske ny som arrangør, men at jobben har sine fordeler.
– Jeg får jo hjelp til mye ettersom vi er fire stykker i aksjeselskapet, og vi er heldige på den måten at artistene ønsker å komme hit til Posebyen og opptre.

Han nevner storheter som Jan Eggum, Jo Nesbø og Unni Wilhelmsen. Det som trekker slike store artister til en intim utendørskonsert i Kristiansands gamleby, er nettopp det idylliske ved Posebyen. Det er få artister som har opptrådt i Posebyen tidligere.
– Jeg vil påstå at det er et eget publikum i Posebyhaven enn for eksempel ved Sommer på Torvet eller Fiskebrygga.

Voksen profil

Det mangler ikke på konserttilbud i Kristiansand i sommermånedene – spesielt ikke utendørskonserter.
– Jeg valgte onsdagen som konsertdag, for å ikke konkurrere med for mange andre konsertarrangører i byen. Jeg valgte også en profil som er kanskje mer voksen. Det blir mye viser som i fjor, men i år har vi med noen band også.

Ja, det finnes lokale innslag som KRS Soul Stew og Hilde Hefte, men siden Café Generalen fokuserer lokalt, forsøker Posebyhaven scene å trekke artister fra litt fjernere steder. Derfor finner vi også artister og band som Ingrid Olava, Robert Post og Darling West på programmet.

Nøye utvalgt

Det er få av artistene på plakaten Stein Roger har hatt med å gjøre tidligere.
– Dette er artister jeg har en magefølelse på vil passe i Posebyhaven, basert på inntrykket fra fjorårets konserter og basert på det stedet jeg ønsker å skape der.

Selv opptrer han sammen med Michael Aadal og Kenneth Silden den 16. august og spiller akustisk med Green Carnation den 6. september.

I kveld, onsdag 31. mai blir det crooner-musikk og Frank Sinatra-stemning med KRS Soul Stew.

STEMNING: Posebyhaven gjør seg som konsertsted.
Back To Top