fbpx
skip to Main Content
Assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth (i midten ved hestens hode) har det daglige ansvaret for Grisle Odin G.L., og omtaler elitehesten som en skikkelig livsnyter i hverdagen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Øystein Tjomslands livsnyterhest imponerte i årsdebuten

Ikke bare er Grisle Odin G.L. en av landets aller beste travhester. Etter Tjomsland-traverens imponerende seier i årsdebuten på hjemmebane, omtalte assistenttreneren ham også som en skikkelig livsnyter.

 

Å trene hester på en av Nordens aller største travstaller, handler ikke utelukkende om treningslister og puls- og laktatmåling. Det handler i stor grad også om å behandle hvert enkelt individ på hestens egne premisser. Øystein Tjomslands femfoldige millionær er ikke bare en fantastisk løpshest, han har også egenskaper utenfor banen som får assistenttreneren til å nyte tiden sammen med ham i hverdagen.
– Han er helt nydelig! Grisle Odin G.L. er veldig artig å holde på med i hverdagen. Han skal alltid danse litt, og er en skikkelig livsnyter, var den kjærlige omtalen fra Guro Lauvdal Mangseth, som følger elitehesten tettest av alle.

Sikter mot storløp

Den tidligere Kriterie- og Derby-vinneren gjorde sin første start siden slutten av september da han med Tjomsland selv i sulkyen leverte et toppløp til seier i årsdebuten på Sørlandets Travpark fredag kveld. Dette var hestens 30. seier i det 60. forsøket så langt i karrieren, mektige tall.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Den femfaldige millionæren Grisle Odin G.L. tok karrierens 30.seier i det 60.forsøket da han sammen med Øystein Tjomsland vant årsdebuten på Sørlandets Travpark fredag kveld. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

– Dette var en sterk prestasjon etter så lang pause. Jeg var veldig godt fornøyd med ham i dag, en god årsdebut, oppsummerte den suksessrike sørlandstreneren før han fulgte opp.

– Utfordringen for Grisle Odin G.L. er at han bare er medium rask fra start. Det gjør at han ofte må gjøre den tunge jobben fra bak i feltet underveis. Han skal sette farge på de store løpene denne sesongen, det føler jeg meg sikker på, understreket 52-åringen fra Søgne, som samtidig avslørte at neste start for elitehesten blir gjeve Lars Laumbs løp på Bjerke Travbane i Oslo 17. februar.

Grude Enok sørget for ytterligere Tjomsland-jubel

Tjomsland sørget for ytterligere en stallseier under Travparkens første løpsdag for 2024 da fem år gamle Grude Enok var sine konkurrenter totalt overlegen i sluttfasen og stakk ifra med 20-30 meter ned til nærmeste konkurrent over oppløpet. Grude Enok debuterte så sent som i desember i fjor, og etter en fjerdeplass i livets første start har vallaken nå to strake seire. Fredag kveld pyntet Grude Enok ytterligere på rekorden sin da han vant på 1.32,2/2160 meter.

Tilbake til forsiden…

Assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth (i midten ved hestens hode) har det daglige ansvaret for Grisle Odin G.L., og omtaler elitehesten som en skikkelig livsnyter i hverdagen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Back To Top