fbpx
skip to Main Content

Plateanmeldelser

Musikknytt

Vi holder deg oppdatert på siste nytt fra musikklivet på Sørlandet. Her er noen av de siste utgivelsene vi har vurdert.

 

Artist: Sordal

Tittel: Bon Voyage
Sjanger poprock
Format: single
Utgitt: 30. juni
Utgiver: Apollon Records

Stein Roger Sordal fra Grim opptrer i Posebyhaven onsdag 16. august sammen med Michael Aadal og Kenneth Silden. Da blir det lansering av en akustisk plate som har tittelen «As I Try to Remember».

Bon Voyage fremkaller følelser fra 70-, 80- og 90-tallet da den norske poprock-musikken skulle være litt melankolsk og reflekterende. Den vekker minner om Esso-kassetter og bilstereoer som spiller i natten på regnvåte riksveier med vindusviskere som brer seg over frontruta. Refrenget fenger og umiddelbart, men stemningen er satt fra første tone. Faktisk får vi assosiasjoner til en annen lokal artist, nemlig Erik Faber.

Artist: Mats Engkvist

Tittel: I samma bil
Sjanger: viserock
Format: single
Utgitt: 22. juni
Utgiver: Engkvist

Denne Risør-artisten har gjort seg bemerket tidligere, om enn mest lokalt på Sørlandet, men dette er en artist av internasjonalt kaliber. Tidløs og sterk viserock på svensk. De tunge melankolske gitarene fra tidligere utgivelser er byttet ut med blues inspirerte rock gitarer. Følelser som ensomhet, og sorg er byttet ut med felleskap og tro på seg selv.

Uansett hvilken vei det går, så er alltid den trygge, sterke, og fine svenske stemmen til Mats Engkvist alltid der. Det føles som noe nytt og spennende, samtidig trygt og tidløst. Dette er et godt stykke håndtverk av ypperste kvalitet som blitt levert. Engkvist består av de tre vennene Gøran Sagvollen, Thomas Kirkhusmo og Mats Engkvist som sammen laget alt fra ide til ferdig utgivelse. Dette er et godt stykke håndverk av beste kvalitet som de virkelig kan være stolte over.

Artist: Unge Beirut

Tittel: Veien er min
Sjanger: rap
Format: single
Utgitt: 7. juli
Utgiver: Gullveien

Unge Beirut synger og rapper om veien til suksess fra oppstarten i Kristiansand. Med seg har han Oslo-artisten Mowgli. Selve beaten og stilen er en litt anonym hyllest til 1990-tallet men vi savner en fest bass som kan riste oss løs fra stolen. Teksten har en del klisjeer som «blør for det her/ dør for det her», men det må vi tillate når det er snakk om en throwback.

Artist: GinoBless

Tittel: Jesus, Det eneste
Sjanger: Dancehall/ hip-hop
Format: singel
Utgitt: 21. juli
Utgiver: G´Bless Records

Arendalitten GinoBless har gjort industri av kristen musikk med sitt plateselskap, og selv driver han helst med (kristen) rap, hip-hop og beslekta stilarter.

Produksjonen og lyden her imponerer, slik at vi får lyst til å spille høyt, men vi savner litt variasjon da refrenget er veldig repetitivt. Beaten låter veldig tidsriktig. Lydbildet er likevel litt rock-preget og gir assosiasjoner til band som Nickelback, men det skyldes nok like mye den raspete stemmen til Big Mike, som medvirker på utgivelsen. Koringen mot slutten gir også litt Enigma-vibber. Artistene makter å skape gode kontraster med stemmen sine. Teksten blir veldig forkynnende, og melodien på versene høres ut som en salme i dobbelt tempo, men likevel lyder dette veldig moderne.

Back To Top