fbpx
skip to Main Content

Lokale nyheter

Rondt forbi uke 35-36

Vi gir deg smått og stort av nyheter fra Kristiansand og omegn.

 

Gir gratis kostholdstips

I disse dager markerer kliniske ernæringsfysiologer yrket sitt (KEF-dagen), og i den forbindelse vil de tilby gratis råd og tips til alle som kommer til sykehuset mellom klokka 12 og 14 onsdag 6. september, som har spørsmål omkring kosthold og ernæring. Flere ernæringsfysiologer vil stå på «stand» i sykehusets foajé denne dagen.

Veiarbeid

Parkvesenet driver reparasjon av brygga til tredje stampe. Brygga fungerer som gangvei langs stranden og trenger vedlikehold. Den er derfor stengt til arbeidet er ferdig. Turgåere bes ta stien på baksiden. Traseen er ikke egnet for rullestoler og barnevogner. Arbeidet skal være ferdig innen en uke eller to.

Krysset Elvegata/Kongens gate er nå stengt for utskiftning av vann- og avløpsrør. Det blir også lagt ned egne rør for overvann. Dette vil begrense flom når det regner mye, og færre oversvømte kjellere, forteller kommunen. De har som mål å bytte ut alle rør i kvadraturen og Lund innen 15 år da enkelte rørene er fra før krigen.

Det lokale landbruket feires

Lørdag 2. september feires det lokale landbruket gjennom markeringen «Mat i sentrum». Da blir det Bondens marked, hvor du kan kjøpe lokale ferskvarer og gårdsvarer fra ulike boder. Formålet med Mat i sentrum er å formidle kunnskap og kompetanse om produksjon av mat og urbant landbruk, og matfestivalen byr på mange spennende aktiviteter. Barna kan blant annet få lage sin egen hjemmelaget smoothie på en sykkel, snekre fuglekasse og hilse på alpakkaer fra Jegersberg gård. Kristiansand andelslandbruk, hagelaget i sentrum, Økologisk Agder, 4H og Søgne videregående skole stiller med stand. Geitmyra matkultursenter gleder seg til å arrangere pizzafestival, og vise barna hvordan en pizza blir til.

— Pizza er en del av vår matkultur, og det selges enorme mengder frossenpizzaer i året. Det er viktig å lære barna at pizzaen ikke kommer fra pappboksen i frysedisken, men den kommer fra jorda og dyrene, sier Helene Isaksen, som er avdelingsleder for Geitmyra.

Videre forteller hun at målet med pizzafestivalen er å lære barna hvor pizzabunnen, pizzasausen og osten kommer fra.
— De skal få male korn til mel, dyrke sin egen tomatplante og lære om den kule prosessen fra ku til melk, til ost. Selvsagt skal de også få smake på deilig pizza fra vedfyrt bakerovn.

Øker antall rusbehandlingsplasser

I forbindelse med at godkjenningsordningen fritt behandlingsvalg ble avviklet med virkning fra 1. januar i år har Helse Sør-Øst RHF lyst ut en anbudskonkurranse for 30 døgnplasser i Sørlandet sykehusområde i vår. Helse Sør-Øst RHF har inngått en avtale med Blå Kors Loland om 30 nye behandlingsplasser innen tverrfaglig spesialisert rusbehandling.

– En økning i antall behandlingsplasser på Sørlandet er et viktig ledd i å øke kapasiteten innen tverrfaglig rusbehandling etter bortfallet av godkjenningsordningen i fritt behandlingsvalg, sier Ulrich Spreng, direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst RHF.

Sjekk hvor toget er

Sørtoget har en stund vært utrustet med GPS på de aller fleste togavganger og tjenesten www.koretoget.no har nå dratt nytte av dette og inkludert GPS posisjon i sin statusvisning. Nå kan reisende ikke bare få en tekstlig status på toget, men også kartvisning med togets GPS posisjon til enhver tid. Tjenesten har alltid hatt kartvisning, men dette har da vært kun estimert posisjon ut ifra tidspunkt for avgang og ankomst på stasjonene. Med GPS blir kart-informasjonen enda mer presis.

Back To Top