fbpx
skip to Main Content
Øystein Olsen foran den nye møtesalen som skal stå klar i november.

Nytt kirkebygg i Søgne under tak

Det er ikke ofte det bygges nytt kirkebygg i Søgne. Nå er storsalen som Søgne misjonskirke bygger på Lone kommet under tak.

 

– Dette er en stor dag for oss, sier Bjørn Severinsen, leder for lederskapet i Søgne misjonskirke.

Onsdag var det invitert til kranselag for å markere at den nye storsalen er kommet under tak, hvor leverandører, samarbeidspartnere, fagpersonell og andre var spesielt invitert.

Bygget er blitt reist på rekordtid. Tidlig i juli startet Konsmo Hus med å sette opp veggene. Bare etter noen ytterst få dager var de siste veggelementene på plass. Deretter har håndverkerne og en lang rekke frivillige som jobber dugnad gått i gang med å få lagt taket. Bygget var tilnærmet tett rett før ferien. Bygget reises rett ved siden av Søgne Misjonskirkes gamle bygg i Loneveien.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Som seg hør og bør når det er kranselag, serverte Bjørn Severinsen og Oddvin Larsen kake.

600 kvadratmeter

Etter ferien startet de innvendige arbeidene, og onsdag ble det hele markert med et kranselag. Den nye storsalen er på 600 kvadratmeter, og får rundt en 450 sitteplasser. Salen skal også romme barnerom, toaletter og et lager.
– Salen blir rigget med et nytt lys- og lydanlegg av konsertkvalitet, sier Steffen Aarhus i Søgne misjonskirke.

Det eksisterende bygget skal gjøres om. Der skal kafeen utvides, og det blir anlagt en Lillesal som nok vil bli mest benyttet av ungdommene. Denne vil ha et noe røffere interiør i tråd med ungdommenes ønsker og behov.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Bygget er blitt reist på veldig kort tid, sier Steffen Aarhus og Øystein Olsen.

Stor dugnadsinnsats

Mange har lagt og legger ned en stor innsats for å få bygget reist.

– Vi har en gjeng på 50-60 medlemmer, ikke-medlemmer og andre som ikke har hatt særlig tilknytning til menigheten med i dugnadsgjengen. Det er spesielt gøy at personer utenfra som ikke har hatt særlig kontakt med menigheten fra tidligere, er med i dugnadsgjengen, forteller Steffen Aarhus.

– Skulle håndverkere alene ha gjort den jobben som dugnadsgjengen har gjort og gjør, snakker vi om en mer-regning på over en halv million kroner, så jobben dugnadsgjengen gjør betyr svært mye for oss, innrømmer Øystein Olsrud, som leder dugnadsgjengen.

– Vi har en stram tidsplan. Vi planlegger for en innflytningsfest i november, da vi har et stort behov for mer plass, sier Aarhus.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Jeg er imponert over hva dere har fått til, fremholdt Frank Hestås, daglig leder for Konsmo Fabrikker.

Urolig tid

Bjørn Severinsen forteller at Søgne misjonskirke er en menighet i vekst. Menigheten har i dag flere hundre medlemmer, og tallet øker stadig.

– I over ti år har plassen rett og slett vært for liten. Vi har funnet en skatt som vi ønsker å dele med så mange som mulig. Vi har mange som søker oss og vil høre budskapet om frelse og nåde, så vi trenger å utvide for å kunne ta imot de mange som kommer til, sier Severinsen.

– Vi lever i en urolig tid, med dyrtid, finanskrise, covid-epidemi og krig i Europa. Mange spør om meningen med livet og flere kjenner på ensomhet og utenforskap. Med ny møtesal kan vi invitere med flere enn vi klarer i dag, sier pastor i Søgne misjonskirke, Oddvin Larsen.

 

Øystein Olsen foran den nye møtesalen som skal stå klar i november.

Back To Top