fbpx
skip to Main Content
Benjamin Langenes Nyhaven (20) med gullmedaljen i ungdomsklassen fra nordisk mesterskap. Til venstre sølvvinner Caroline Finnestad Lund, også hun fra Søgne Skytterlag. Til høyre bronsevinner Hedda Lohne Tveit. Foto: Privat.

Vant gull i Nordisk

Caroline Finnestad Lund og Benjamin Langenes Nyhaven, begge fra Søgne Skytterlag, vant gull da nordisk mesterskap ble arrangert.

 

Caroline Finnestad Lund som var debutant i mesterskapet, vant ungdomsklassen på feltrunden, men hun ble presset helt til siste av svenske Rasmus Jagerstål. Begge stoppet på 37 treff, men Caroline Finnestad Lund hadde 10 innertreff bedre og tok gullet. Bronsemedaljen gikk også til Sverige og Liam Bernhardsson.

– Det var litt krevende å bedømme dobbeltholdene. Der surret jeg og var ikke ferdig da det var klart å skyte. Derfor bare skrudde jeg, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med feltrunden, og at jeg sikret meg gull, sier Caroline Finnestad Lund til Skyttertidende.

Det stoppet ikke der. Benjamin Langenes Nyhaven, også han fra Søgne Skytterlag, gikk likegodt bort og vant gull i sin klasse.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gullvinner Caroline Finnestad Lund flankert av Rasmus Jagerstål og Liam Bernhardsson som vant henholdsvis sølv og bronse. Foto: Privat.

Vant gull i ungdomsklassen

20 år gamle Benjamin Langenes Nyhaven tok gull i ungdomsklassen. Caroline Finnestad Lund vant sølv i denne konkurransen også hun fra Søgne Skytterlag.

– Jeg presterte 245 poeng på innledende skyting og lå på 3. plass bak Hedda Lohne Tveit fra Tørdal skytterlag og Caroline Finnestad Lund, som hadde henholdsvis to og ett poeng mer enn meg. Etter en veldig bra gjennomført finaleskyting, fikk jeg 97 poeng og endte på 342. Med dette resultatet vant jeg baneskytingen og ble nordisk mester, skriver Benjamin Langenes Nyhaven i sin egen utøverblogg.

– Det var først da jeg var siste års eldre junior at jeg bestemte meg for å satse skikkelig på skytingen. Jeg fant fram innendørsbørsa og trente to-fem ganger i uka gjennom hele vinteren 2022. I oktober gikk jeg opp i seniorklassen klasse fire, hakket under de beste. Det var da jeg satte meg målet om å komme til nordisk mesterskap som siste års ungdomsskytter for 20 år og yngre, skriver han videre i utøverbloggen.

Gull i baneskyting og i felthurtig

Nevnes må også at Norge vant lagkonkurransen for senior, mens Sverige vant for ungdom. Da endte de helt likt med Norge, men ble rangert foran på antall treff på siste holde.

Blant seniorene var det Geir Atle Metveit fra Grimstad som vant gull både i baneskyting og i felthurtig. I sistnevnte disiplin ble Tor Arnfinn Homme fra Kristiansand og omegn skytterlag nummer to. Homme vant i tillegg bronse i feltskyting. I den liggende øvelsen fikk arendalitten Sverre Brovoll tredjeplass.

Benjamin Langenes Nyhaven (20) med gullmedaljen i ungdomsklassen fra nordisk mesterskap. Til venstre sølvvinner Caroline Finnestad Lund, også hun fra Søgne Skytterlag. Til høyre bronsevinner Hedda Lohne Tveit. Foto: Privat.

Back To Top