fbpx
skip to Main Content

«Hele» rockemiljøet feirer 30 år med rock i Kristiansand

Store deler av byens musikere innenfor den alternative rockscenen samt tungrockmiljøet er invitert opp på scenen når indierockbandet SubTrees feirer 30-årsjubileum.

 

– Skal du ha breaking news? Groms kommer au og spillår!

Rikard Klungland, primus motor i SubTrees og for jubileumskonserten, stopper ikke med å prate etter det. Godt er det, fordi – ja, rocken lenge leve.

Gir fremdeles ut musikk

For 30 år siden ble SubTrees dannet. Det skal feires med en jubileumskonsert på KRS Live, tidligere Kristiansand Kongressenter, eller Q42 som det opprinnelig het. Dato for konserten er lørdag 16. september. SubTrees har ikke spilt ute siden mars, men er i disse dager aktuell med den nye singelen, Shan´ti, som spilles på Sørlandsradioen.

– Jeg får sikkert kjeft av den etablerte kulturbransjen når jeg sier at KRS Live er bedre enn Kilden, men det er faktisk bedre enn Kilden, for det er ikke så pretensiøst, du får lov til å gjøre det du vil og produsere dine egne ting. Det er litt mer rock n´roll, men veldig ordentlig. Alle fasilitetene er helt rå, mener Klungland.

– Det er faktisk mulig å ta en bil i heisen og kjøre den ut på scenen. Da snakker vi Elvis-entré, humrer Petter Gordon Jensen, trommeslager i SubTrees.

Tilpasser lokalet

Hovedkonsertsalen tar 2200 mennesker, men gjengen tilpasser lokalet etter hvor mange billetter de selger. De tror ikke det kommer 2200.
– Kristiansandere kjøper billetter typisk dagen før eller i døra, hevder Ravn Revheim, tidligere gitarist i SubTrees, til samtykkende nikk fra de andre.

Special guests

Groms er et gammelt kultband som spilte death metal på nittitallet. Det hersker litt uenighet innad om når bandet ble dannet og oppløst, men de medvirker i alle fall på jubileumskonserten og skal spille et par låter. Flere av medlemmene spiller nå i SubTrees fast.

Omegashift er et annet lokalt band som ble dannet i 2018. Indierock er vel et samlebegrep som beskriver både Omegashift og SubTrees på den mest dekkende måten, selv om begge innrømmer å være eksperimentelle.

Snill indierock eller dødsmetall, alle gutta tilhører det samme rockemiljøet og har gjort det siden sent på 1980-tallet.
– Her er ingen rivalisering. Da Harald Mesel (rockekokken red. anm.) døde, var alle i begravelsen. Her er ingen som har brutt ut og skal mele kaka eller bli stjerner. Vi er alle idealister på vår hals, både ateister og kristenfolk. Dette er en livsstil, bedyrer Bjørnar Moum Jacobsen, gitarist i Omegashift.

Skryter av de unge

Ingen av dem går med på at rockemiljøet i Kristiansand er på vikende front.
– Mange her vil sikkert trekke frem Korrupt, men selv heier jeg på Lüdo. Rock er en sjanger som aldri vil forsvinne, mener Klungland.

– Se bare på Rendevouz Point og Vorbid. Dette er jo unge folk som er på vei opp og frem. Det er ikke helt det samme miljøet som da vi startet, men det er mange unge på disse konsertene, sier Haakon Johannesen, bassisten i SubTrees.

Rikard Klunglands sønn, Theo Nygård (16), skal være gjestebassist i SubTrees.
– Han og vennene hans kjøper nagler på Wish. De går amok på Tons of Rock og kan alle låtene til Maiden, til stor glede for familien.

– Samhold er en stor del av det vi holder på med, fastslår Revheim.

Blant andre gjester som opptrer finner vi Rune Tengs fra Flying Crap, samt Stein Roger Sordal, Jon A. Tigersted, Anders Elle, Dr. Ruth og Forwald.

STORE PÅ DET: Gjengen slår på stortrommen med bannere på siden av bygget. Ved siden av Rikard Klungland står sønnen, Theo Nygård (16), som opptrer som gjestebassist for SubTrees under konserten.
Back To Top