fbpx
skip to Main Content

Skal ha truet med å drepe

En venn av den siktede og ofrene i Vågsbygd-drapene, sier til arabiske medier at den siktede har truet kona med å ta livet av henne og dattera dersom hun valgte å gå fra ham.

 

Politiet gikk ut med navn og bilde på siktede i Vågsbygd-drapene i håp om å få tips som kan lede til at han blir funnet. Navnet på siktede er Alwan Ahmed Alawneh.

Var gift med offeret

Onsdag ble en ung kvinne og hennes åtte år gamle datter funnet myrdet i sitt hjem i Vågsbygd. Den siktede i saken er far til barnet, og den rystende saken har vekket interesse i arabiske medier. I et intervju med Sky News Arabia, forteller en venn av paret at mannen var gift med kvinnen som ble funnet myrdet.

– Det er ikke uvanlig at muslimske par gifter seg i moskeen uten at dette nødvendigvis blir rapportert til norske myndigheter. Fire måneder etter at paret har gått fra hverandre, anses de automatisk som skilt ifølge islam, forteller «Maya», en venninne av paret som Sørlandsavisen snakket med fredag, og som selv er araber.

Truet med selvmord

Til Sky News Arabia har en annen venn av de berørte i Vågsbygd-drapene fortalt at den siktede truet med å drepe sin kone og datter dersom kona insisterte på å skille seg. Kvinnen som ble funnet drept, hadde gått fra den siktede to måneder tidligere. I andre arabiske medier står det dessuten at den siktede også skal ha truet med å drepe seg selv dersom han ble skilt, og at han gjemmer seg i Norge.

Snill og rolig

Arabiske medier har dessuten offentliggjort navn og bilde av ofrene, som ikke har annen familie i Norge enn den siktede.
– Det er helt ufattelig at dette har skjedd. Alwan var en hardtarbeidende, snill og rolig kar som var glad i å synge. Han var stolt av datteren sin og skrøt av hennes ferdigheter innen turn, forteller «Maya», som gikk på mottaksskolen med den siktede og deltok som frivillig i Redd Barna med den avdøde kvinnen.

Følg med i Sørlandsavisen for oppdateringer.

Back To Top