fbpx
skip to Main Content

Arrangerer kokkekurs for ungdom

ARENDAL: Med kurset Mini Chefs er målet å spre matglede til ungdom.

 

Kurset vil foregå i lokalene til Restaurant og Matfag på Sam Eyde Videregående skole og skal ha fokus på å gi ungdommene gode matopplevelser sammen med profesjonelle kokker fra Norske Kokkers Landsforening. Geir Jacobsen, også kjent som Kokken Geir forklarer at målene med tiltaket er blant annet å la ungdommene få oppleve matglede.

– Vi ønsker å inspisere barn og unge til å spise riktig mat, samt å kunne lage seg et næringsrikt måltid med norske råvarer, forklarer han.

God mat

Kurset i Agder vil være spesielt rettet mot ungdom i 9. og 10. trinn og går over fire dager fra klokken 17:00 til 20:00, etterfulgt av en avslutningsdag der foreldre og foresatte inviteres til en skikkelig festkveld.
– Det er bare 15 plasser tilgjengelig, så vi anbefaler alle å være tidlig ute med påmelding, smiler han.

Datoene Mini Chefs blir gjennomført på i år er 18. – 19. og 25. – 26. oktober, med festkveld 27 oktober. Hver deltager vil få et kompendium med oppskrifter som leveres ut etter kurset og fokuset i år er fisk.
– Målet er at ungdommene skal kunne lage en god frokost, en riktig lunch og matpakke, kan lage seg noe god mat i farta, lage seg hverdagsmat samt helg- og høytidsmat, forklarer kokken videre.

Kokkefag

Videre skal ungdommene bli kjent med den norske tradisjonsmaten, det norske kjøkken og norske råvarer. Geir forteller at Mini Chefsdeltagerne skal få kunnskap om kjøkkenhygiene og å lage næringsrik mat med gode råvarer.
– Kanskje noen får lyst til å bli kokk og søke seg videre til restaurant og matfag på VG1 etterpå. Planen er å arrangere enda et kurs på vårparten, avslutter han.

 

 

 

Back To Top