fbpx
skip to Main Content

Restaurantanmeldelse

Fullstendig overlegen på enkelte områder

Fakta: Dommen

PLUSS

+ Velsmakende
+ Generøse porsjoner
+ Mye som er laget fra bunnen av
+ Rimelige priser
+ Hyggelig betjening
+ Mye å velge mellom
+ God atmosfære
+ Egen vri på enkelte retter og tilbehør
+ Rent og pent
+ Rene toaletter

MINUS

– Slitte og flekkete menyhefter
– De manglet flere retter
– Enkelte retter virket ikke fullverdig indiske
– Ny betjening kunne ikke alt om det de serverte
– Litt lang ventetid på enkelte ting

KVADRATUREN: Vi har besøkt Indian Garden, nesten øverst i Dronningens gate, og testet maten og drikken der.

 

Det var kun ett bord ledig den første lørdagen i oktober og stemningen var god. Her er det dempet belysning og indisk musikk. Faktisk var musikken så dempet at undertegnede ikke la merke til den før restauranten nesten var tom for folk nærmere stengetid. Dekoren innbød til den rette indiske stemningen. Selve menyen var rikholdig. Her var nesten litt for mye å velge mellom. Servitøren var raskt på pletten, men visste ikke alt om maten da hun var ny i staben.

Snadder snacks

Før maten kom på bordet, fikk vi en stor flaske kaldt vann på bordet. I tillegg fikk vi crispy og lekker Papadam, hvilket er et tynt, lettsaltet indisk chips-lignende brød, bestående av fritert linsemel med mango-chutney og mintsaus som dip, hvilket var overraskende godt. Dette var milevis fra hva man får på en fastfood-restaurant, i riktig retning.
Følget hadde lyst på steinbit og Mango lassi, men servitøren kunne fortelle at de var utsolgt for både fisk og Mango Lassi. De hadde kun kongereker igjen av sjømat denne kvelden.

Fornorskede forretter

Undertegnede startet med en Dal – kremet linsesuppe. Den kom kjapt nok, sammen med en Kingfisher flaske-øl. Suppen var glohet og generøs i størrelsen. Den var overraskende mild, med tomatbiter oppi, men servitøren påpekte først etterpå at jeg kunne fått den sterkere om jeg ba om det.
Følget valgte Pyaz Pakora – store nuggets av friterte grønnsaker, sammen med chutney og en liten salat.

– Salaten er fersk, men veldig norsk, med tomat og agurk. Denne kunne lett vært piffet opp med en dusk koriander og mer eksotiske grønnsaker for å gjøre den mer spennende. Mild smak, men godt, selv om det var lite chutney.

Konger verdig

Til hovedretten valgte undertegnede en Tikka masala med lammekjøtt. Det første som slo meg var at kjøttet var av prima kvalitet. I andre restauranter kan kjøttet ha en ubestemmelig konsistens, men ikke her. Her var kjøttet mørt og deilig, men det beste var sausen. Den var himmelsk sammen med det hjemmelagede garlic nan-brødet og spesial-nan-brødet med ost.
Den indiske risen, som var surret litt i løk og krydret med spisskummen, var helt perfekt og jevnt kokt. Dette var et måltid for konger. Helt genialt.

Følget valgte vegetarretten Navrattan korma, hvilket er grønnsaker, frukt, ost, rosiner og cashew-nøtter og urter i fløtesaus. Sausen var litt karri-aktig. Grønnsakene var erter, blomkål, brokkoli og gulrot.

– Gulroten er hard og grønnsaksblandingen var veldig lite asiatisk. Jeg fant kun to hele druer, men disse var myke. Hermetiske druer, tro? Sausen er knallgod.

Begge valgte medium sterk saus, og det var et godt valg. Servitøren sa at det er det de fleste velger ut av de seks styrke-variantene de kan tilby.
Det indiske Kingfisher-ølet var lettere bittert med en hvete-aktig sødme. Uvant, men passe friskt og veldig godt. Fatølet Chakra innfridde også, og hadde et tyderligere lager-preg – lettere og lysere.

HIMMELSK: Nanbrødet vi fikk servert hos Indian Garden var den beste vi har smakt.

Fantastisk te

Vi avsluttet måltidet med en kopp hjemmelaget, søtet og mildt krydret Chai-te. Selv om vi måtte vente på den, var den verd ventetida. Den kondenserte melken bidro til sødmen, og gjorde teen creamy.
– Denne var himmelsk. Virkelig god og varm. Den beste jeg har smakt. Denne er laget med kjærlighet, bedyrer følget.

Oppsummering

Hovedretten er stjerna her og var skikkelig mettende. Porsjonene var så store at vi egentlig kunne klart oss uten forrett. Her gjør det ingenting om man er skrubbsulten når man kommer. Dette var det beste nan-brødet, den beste teen og den beste Tikka masala´en vi noensinne har smakt. Maten og den hyggelige bevertningen innbyr til et nytt besøk ved en senere anledning for å prøve andre retter fra den store menyen, kanskje fisk neste gang. Kjøkkenet kunne godt satset på mer eksotiske ingredienser over hele linja.

Back To Top