fbpx
skip to Main Content
Erna Solberg, Høyre

Leserbrev

– Vi trenger respekt for tillit

Vi har fått en veldig trist sak nå med Sindre Finnes. Jeg har all empati og forståelse for situasjonen Erna Solberg står i nå. Jeg mener likevel at det fremdeles er viktig å stå opp for felles verdier. Jeg er ikke enig i uttalelsen til Henrik Asheim som nådde overskriftene i Aftenposten, («Høyres sentralstyre: Har tillit til Erna Solberg», red. anm.) men mener uttalelsen burde være en vekker for oss alle. Vi må ta oss tid til å finne ut av om man kan ha tillit og hva tillit faktisk er i praksis, hvordan vi bygger tillit og hvordan vi bygger ned tillit. Mange av oss har mer å lære om disse verdiene jeg er inne på og fordi jeg står opp for mine verdier. Jeg må si høyt hvordan ståa er nå, selv om det kanskje ikke er populært. Dette handler om å gjøre det rette uavhengig av hva jeg eller noen andre synes om det. Man har et ansvar for å ikke bli lurt. Alle har et ansvar. Vi trenger respekt for tillit. Vi kan ikke ha tillit til personer som ikke forstår hva det betyr i eget liv og praksis.

Vi må tenke på hvilke byggesteiner vi skal bruke i tiden fremover. Ønsker vi et bedre samfunn, må vi kjempe for ærlighet og sannhet uten dobbeltmoral. Vi må kjempe for sannheten. Dette er essensielle hovedingredienser for hvordan vi bygger verdier som tillit.

Back To Top