fbpx
skip to Main Content

Restaurantanmeldelse

Den perfekte høstretten

Vi har vært på Håndverkeren og testet månedens middag i oktober, og det hele var så bra at vi glemte stormen utenfor.

 

Langtidsbraisert lammeskank med rotgrønnsaker, potetmos og rødvinssaus var månedens middag på Håndverkeren, og det var ikke feil i det hele tatt.

Mektige saker

Håndverkeren kan dette med mektige middager med en liten vri på tradisjonelle retter. Det var rimelig fullt denne fredagskvelden og lydnivået var høyt for å være halv sju på kvelden. Det hindret ikke oss i å kose oss. Bevertningen var hyggelig, stemningen god, temperaturen lun og maten kom kjapt nok på bordet.

Smeltet på tungen

Maten var het som seg hør og bør. Det møre og salte kjøttet løsnet fra beinet, slik det skal. Om det ikke gjør det, blir det strevsomt å spise opp. Lammekjøttet smeltet nesten på tungen sammen med den fluffy potetmosen. Her var lite flesk. Perfekt.

Velsmakende

De friske rotgrønnsakene bidro til en crispy kontrast til alt det andre myke. Mengden og størrelsen på alle ingrediensene var helt ideell, selv om en kan vel aldri få nok potetmos.
Rødvinssausen smakte mer av kjøttkraft enn rødvin, og for enkelte er det sikkert helt topp. Det var ikke feil i denne komposisjonen. Dette var varmende, velsmakende og mettende. Anbfales sammen med den hvete-aktige men likevel søtlige Qvart Palmesus ølen. Opplevelsen gjorde at vi helt glemte stormen som brygget opp til orkan ute.

Fårekjøtt er i sesong nå, og er liksom oktober-mat, men om Håndverkeren beholder denne retten på menyen gjennom november, blir vi ikke lei oss, selv om vi mistenker at det vill kræsje med all julematen som rulles ut nå.

Back To Top