fbpx
skip to Main Content

Gjorde korpsmusikk artig igjen

Korpsmusikk trenger ikke være stiv underholdning reservert høytidelige markeringer. Det kan også være fest og moro. Det beviste Kristiansand Korpsfest den nest siste lørdagen i oktober.

 

Kristiansand Korpsfest ble arrangert av Randesund Skolemusikkorps i den store konsertsalen på Knuden. Her ble det spilt ti unike konserter på mellom 15 og 30 minutter hver, av korpsmusikanter helt fra 7 år og helt opp til 70-åra. Noen av kristiansandskorpsene som deltok var Songdalen, Randesund, Flekkerøy, samt Kristiansand Janitsjar. Flere av konsertene var helt fulle på kapasitetsfronten. Det var også skolemusikanter ifra Oddernes, Vågsbygd, Torridal & Hånes og Tveit å se blant publikum, og jeg tror det er første gang jeg har hørt jubel under en korps-konsert.

– Dette er jo et luksusproblem, men absolutt et problem vi må håndtere til neste års arrangement. Engasjementet fra publikum for gøyal korpsmusikk var rett og slett for stort i Kristiansand, denne helgen, noe vi håper fortsetter med årene. Kanskje må vi se på muligheten for at de største konsertene holdes på en enda større arena, sier initiativtaker Aleksander Haga Tveit.

POP: Møvig & Sjøstrand skolemusikk spilte mye popmusikk iført caps og brøt ut i dans mot slutten. Her spiller de Take On Me til musikkvideoen av A-Ha.

Løsnet på snippen

Jeg er vant med marsjmusikk på 17. mai og ved åpninger av nye skoler. Det kan fort bli litt intetsigende. Disse barna visste derimot hvordan man skulle piffe opp en korpskonsert. Alle korpsene hadde latt den tradisjonelle uniformen bli hjemme. Her stilte man i kostymer, og med dans og sketsjer. Det var heller ikke bare tradisjonell korpsmusikk som ble fremført, her fikk man både filmmusikk, pop-hits, funk og rockeslagere i ny drakt.

MASKER: Kristiansand & Grim skolemusikkorps spilte veldig pent, og med tøffe masker for anledningen.

Danset til musikken

Møvig & Sjøstrand skolemusikk hadde den mest engasjerte dirigenten, som brøt ut i dans rett som det var, med capsen bak frem. Dette korpset spilte en lett blanding av eldre og nyere hits, signert A-Ha, Billie Eilish og Don Omar blant andre, i tillegg til musikk av den hippe gjengen i Youngblood Brass Band og Lucky Chops, kjent fra MTV. Møvig & Sjøstrand skolemusikk spilte fokusert, men flankene holdt stilen med litt bevegleser. Mot slutten fulgte flere og flere av medlemmene med, og slapp dansefoten løs.

DANS: Også Eidanger Pike- og guttekorps bidro med både dans og sketsjer i sitt show.

Piffet opp med rollespill

Eidanger Pike- og guttekorps kom helt fra Porsgrunn, ikledd solbriller og spreke 80-tallskostymer ettersom de spilte rockeslagere fra 1980-årene, musikk som deres foreldre hørte på. Her ble både Van Halen, Wham og kjenningsmelodien til Rocky dratt frem fra skattekisten, soloer inkludert. Låtene ble introdusert av festkledde medlemmer av bandet, som dessuten underholdte oss med små sketsjer mellom numrene, hvor også en av publikummerne ble bedt om å delta. Korpset stilte med flere perkusjonister i rytmeseksjonen, som bidro til en kul sound, og der var mange flotte detaljer i arrangementene, spesielt i den nydelige prestasjonen fra klarinettisten og blåserne på første rad.

Mystisk

Før pausen fikk vi også stifte bekjentskap med Kristiansand & Grim skolemusikkorps, som for anledningen stilte med mystiske masker, i stil med den spennende musikken de spilte. Her var det også mye spilleglede og godt samspill.
– Jeg er litt lettet nå, for at alt er over, men for en korpsfest det ble, utbryter Tveit. Det har vært utrolig mye planlegging, møter og øving for å få et arrangement som dette til å gli, men det gikk alt i alt veldig bra.

Det har hovedsakelig vært to mennesker om koordineringen av alt ifra kafédrift, korpsguider, sekretæriat, renhold, scenearbeidere og mer; Tveit og Randi Rodt.
– Jeg har hatt ansvar for å ha kontakten med deltakerkorpsene og for det musikalske innholdet, mens Randi har hatt ansvar for å koordinere vertskorpset og oppgaver som måtte gjøres fra deres side. Vi er et godt team som utfyller hverandre bra.

Neste års korpsfest blir 19. oktober.

 

Back To Top