fbpx
skip to Main Content

Stalltak blåste av – Tjomsland til himmels

Under den kraftige stormen forrige helg, blåste taket av Øystein Tjomslands stall i Travparken. Søndag kom en stor sportslig opptur da den tre år gamle junioren Nelson Dorris sikret suksesstrenerens 200. seier for sesongen.

 

Det voldsomme uværet på Sørlandet sørget ikke bare for strømstans for over 20 000 husstander i landsdelen. For travtrener Øystein Tjomsland gikk det riktig ille forrige fredag ettermiddag. De voldsomme naturkreftene blåste taket av 52-åringens stall på Sørlandets Travpark. Til alt hell kom verken to- eller firebeinte til skade denne dramatiske helga.

Rekordsesong for Tjomsland

Tre år gamle Nelson Dorris’ boks befinner seg rett i nærheten av stedet hvor taket lettet, men den talentfulle unghoppa så ikke ut til å la seg affisere av uværets herjinger. Søndag kveld trippet hun på lette bein unna til karrierens første seier da hun vant på Klosterskogen Travbane i Skien, en seier som sikret trener Øystein Tjomsland en fantastisk milepæl. Seieren var nemlig sørlendingens to hundrede seier denne sesongen, et antall 52-åringen ikke har maktet å nå i noen foregående sesong.
– Denne milepælen henger høyt, det er ikke mange travtrenere i Norden som har nådd et slikt antall seire i løpet av en sesong, understreker Tjomsland.

En av landets beste

Nelson Dorris var av mange spådd en lysende sesong etter at hun imponerte allerede i prøveløpet i midten av april. Galopper, sykdom og uhell har gjort sitt til at den talentfulle hoppa ikke har innfridd, før nå.
– Vi trodde kanskje vi satt på en av landets aller beste 3-årshopper før sesongen, og det tror jeg fortsatt at vi gjør. Hun fikk dessverre kolikk blant annet, og det har vært mye stang ut. Talentet ligger der, og det kommer noen løp til neste år også, sa seierskusk Tom Erik Solberg lurt og hintet til neste års Derby-løp.

Vinnertiden ble 1.31,4/2100 meter.

Back To Top