fbpx
skip to Main Content

Næring

Tok over klinikk rett før pandemien

Inger Kristiansen tok over driften av arbeidsplassen sin. Kort tid etter var det full stopp.

 

I 2020 overtok hun Mariannes Klinikk i Festningsgata.
– Jeg overtok driften rett før vi ble nedstengt. Da hadde jeg vært ansatt her i fem års tid, erindrer Inger Kristiansen, som på den tiden hadde tre kolleger.

Mistet parkeringsplasser

Før pandemien, og før Inger ble ansatt som fotterapeut, hadde klinikken utfordringer med arbeidet i forbindelse med utgravingen av det som nå er parkeringsanlegget under Torvet, og veisystemet rundt.
– Arbeidet pågikk i vel et år. I prosessen forsvant parkeringsplassene rett utenfor klinikken. De var behagelig for kundene. Ifølge Marianne mistet de en del kunder på grunn av dette.

Marianne ansatte Inger da arbeidet med Torvet Parkering var i sin siste fase. Alle gikk ut fra at det var Mariannes datter, Bente, som skulle overta driften.
– Bente fant ut at hun ville prøve noe annet. Marianne var en godt voksen dame og hadde lyst til å pensjonere seg.

Trengte ikke betenkningstid

Inger ble spurt om å overta klinikken og ble bedt om å ta betenkingstid, ettersom det er mye ansvar.
– Jeg trengte ikke å tenke på det. Hva skulle jeg ellers ha gjort? Jeg hadde jo drevet for meg selv i flere år før denne jobben, og visste hva jeg gikk til.

Overgangen gikk fint. Marianne var ansatt i en overgangsperiode, for å gjøre overgangen så smidig som mulig.
– Jeg har lært mye av Marianne når det kommer til rutiner. Hun er god som gull og fremdeles kan jeg bare ringe henne når jeg trenger noen å rådspørre meg med. Hun har vært en meget god mentor.

Måtte lukke etter to måneder

Selv om overgangen gikk fint, fikk Inger seg en kalddusj kort tid etter overtakelsen på nyåret i 2020.
– I midten av mars måtte vi stenge grunnet koronarestriksjoner.

Hun hadde akkurat kommet hjem fra en venninnetur til Lanzarote da datteren ga henne nyheten.
– Viruset kom til Norge rett etter vi hadde reist på tur. Det var jo ikke en pandemi ennå, men det var kommet til Grand Canaria og muligens Tenerife. Det var ingen informasjon om at smitten hadde nådd Lanzarote, men vi gikk med munnbind på flyplassen der nede, bare for å være på den sikre siden, selv om andre så rart på oss der og da.

Seks uker stengt

En uke etter at Inger hadde vært på jobb igjen, ringte dattera for å fortelle henne at hun måtte stenge klinikken og gå i karantene.
– Jeg hadde ikke radio på klinikken, så jeg hadde ikke fått med meg nyheten. Karanteneforskriftene hadde tilbakevirkende kraft.

Inger og Marianne måtte ringe alle kundene og utsette timer.
– Det verste var at vi ikke visste hvor lenge vi måtte holde stengt. To uker ble til nye to uker. Totalt seks uker var vi pålagt å holde lukket.

Gikk ut over økonomien

Den ufrivillige ned stengingen fikk innvirkning på økonomien. Når ikke klinikken hadde omsetning, kunne ikke Inger ta ut lønn, men hun vurderte aldri å dra inn årene fullstendig.
– Jeg hadde kanskje ønsket meg en mykere start. Man overtar jo ikke en bedrift med full konto, man starter jo fra bunn på en måte. Jeg hadde ikke hatt tid på meg til å bygge meg opp en buffer.

Selv da de kunne åpne igjen, stod ikke alle kundene på dørstokken og ventet på å komme inn.
– Politikerne stod jo på talerstolen og ba folk begrense kontakt med andre, om å være forsiktig og holde seg mest mulig hjemme. Det var nok mange som ventet i det lengste med behandlinger da.

Siden Inger overtok driften, har hun også utdannet seg til hudpleier, men selv om kunder har kommet tilbake, står hun nå som innehaver og daglig leder foran nye utfordringer.
– Nå har jo folk ikke like mye å rutte med lengre. Jeg har pasienter som dropper middager for å prioritere behandling, på grunn av økte levekostnader.

Holder optimismen oppe

Veiarbeid, pandemi og dyrtid er ikke den eneste motgangen Inger har fått smake på. Da Kristiansen åpnet butikk som nyutdannet ved BI, kom finanskrisen.
– Det var feil tidspunkt å satse på figurforming, ler Inger.

Selv om det har gått fra den ene krisen til den andre, ser hun optimistisk på tilværelsen.
– Det går bra likevel. Det går rundt, og jeg trives veldig godt i jobben min, hvilket er en stor lønn i seg selv. Jeg våkner om hver morgen og gleder meg til å gå på jobb

Back To Top