fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi – uke 49

Vi tar pulsen på Kristiansand og omegn.

 

Portalen brant ned

Natt til onsdag 29. november brant Kafé Portalen ned. Det verneverdige bygget, som på folkemunne het Generalens båthus, rommet både kunstutstillinger og verksted for mennesker med utfordringer knyttet til rus, i regi av Kirkens bymisjon. Bygningen ble reist etter bybrannen i 1892.

Skoleelever gikk gjennom isen

Flere enn syv skoleelever ved Vassmyra ungdomsskole i Mandal gikk gjennom isen på Hundetjønn torsdag 30. november da de våget seg utpå i friminuttet. Grunnet kommunikasjonssvikt i skolens administrasjon, var vannet ikke merket, slik det skal være om hvorvidt det er trygt å gå på isen eller ikke. Misforståelser mellom en lærer og elevene skal ha ført til at barna mente de hadde lov til å gå på isen. Ettersom vannet er grunt, gikk det bra med alle elevene som gikk gjennom isen.

Kjedekollisjon i Bykle

Fire biler var involvert i en kjedekollisjon i sørgående retning på riksvei 9 søndag 3. desember. En av bilene havnet i grøfta. Den første bilen skal ha kjørt videre, men i skrivende stund vet ikke Politiet om dette er gjort med viten og vilje. Tolv personer var involvert i ulykken. Dette melder Politiet.
Det var vinterføre men ikke unormalt glatt på strekningen. Veistykket er ikke uoversiktlig.

Like etterpå braste en personbil i fjellveggen ved Voie ringvei. Bilen skal ha hatt for stor fart på glattisen, noe som førte til at føreren mistet kontrollen. Ingen ble skadet i hendelsen.

Ber om penger til Vipers

Vipers er i hardt vær økonomisk. Nå mener Geir Thorstensen i Idrettsrådet at Cultiva bør hjelpe Vipers slik de reddet Quartfestivalen i 2003 og Start i 2009, hvilke mottok henholdsvis 2,5 og seks millioner i krisehjelp. Thorstensen peker på Vipers store besøkstall som argument for hvorfor klubben bør få livreddende støtte fra Cultiva. Han mener også at Aquarama, som er hjemmebanen til Vipers, ikke er godt nok egnet til å generere tilstrekkelig inntekter for klubben.

Åtte i kasjotten

Første lørdagen (natt til søndag) av desember måtte åtte i arresten grunnet bråk på byen. Dette melder Politiet. To ble tatt for ordensforstyrrelse i Markens, én ble tatt inn for bæring av våpen på offentlig sted ved et utested i Vestre Strandgate, én ble tatt for fyllekjøring og resten for voldsbruk.

«Hummer-år» gir lavere priser

Sørlandets hummerfiskere melder om god sesong fangstmessig og håper på økt etterspørsel mot jul. Med mange tilbydere og mer prisbevisste konsumenter, har sesongen ført til lavere priser på hummer.

Quart-veteran ny kultursjef i Lillesand

Toffen Gunnufsen er ansatt som ny kultursjef i Lillesand kommune. Han vil tiltre 1. mars 2024.
– Vi ser frem til Gunnufsens bidrag til å styrke kulturlivet i Lillesand og ønsker den nye kultursjefen hjertelig velkommen til teamet, sier kommunedirektør Guri Ulltveit-Moe.

Gunnufsen jobbet for Quartfestivalen i 15 år. Siden startet han Hovefestivalen i Arendal og Skral festival i Grimstad.
– Jeg gleder meg til å påta meg rollen som kultursjef. Å skape kulturopplevelser for alle, samt å dele glede med andre er noe jeg virkelig ser frem til. Vi må sikre at det spesielle og karakteristiske ved byen vår bevares, samtidig som vi et åpent syn på fremtiden, sier Gunnufsen.

Back To Top