fbpx
skip to Main Content
Mardon Brunvatne fra Søgne Kunstlag og Vilde Matzow fra Søgne gamle prestegård inviterer til utstillingen Art Night i Galleri Fjøset.

Minneutstilling for den svært anerkjente Kjell Mardon Gunvaldsen

Kjell Mardon Gunvaldsen ble født 14. april 1950 i Kristiansand og opparbeidet seg i løpet av sin virketid en helt unik og spesiell plass som vever, billedkunstner og skulptør, anerkjent langt utenfor Sørlandsregionens grenser. Den 8. desember åpnet utstillingen Art Night i Galleri Fjøset på Søgne gamle prestegård for å hedre kunstneren.

 

Kjell Mardon Gunvaldsen fortjener virkelig å bli løftet opp og frem, sier Mardon Brunvatne fra Søgne Kunstlag.

– Utstillingen er et samarbeid mellom Oshild Jacobsen og Kunstlaget for å hedre denne anerkjente kunstneren, legger Brunvatne til.

Gunvaldsen var utdannet dekoratør og reklametegner. Som billedkunstner arbeider har først som kunstmaler, men er for mange nok mer kjent som tekstilkunstner for sine billedvev. Han arbeidet også med skulptur.

En vanskelig oppstart
– Kjell Mardon Gunvaldsen hadde en vanskelig oppstart. Han var sterk dyslektiker og han fant sin vei da han valgte kunsten som sin vei. Han kom inn på Bergen Kunsthåndverkskole uten å ha søkt, og det sier litt om kvaliteten på det han skapte, sier Brunvatne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hommage a Kjell Mardon Gunvaldsen på Søgne gamle prestegård søndag 8. desember kl. 20.00.

Han var et omgjengelig menneske, en mann alle likte, og det sier litt om posisjonen han opparbeidet seg at han ble valgt til rektor ved Kunsthåndverkskolen, av studentene selv som på den tiden var dem som valgte hvem som skulle være rektor.

– Det sier noe om hans kapasitet, fremholder Brunvatne.

Soweto-teppet
Et av hans mest kjente verk er Soweto-teppet som nå henger hos Kunstmuseet. Teppet sokm er vevd etter et pressefoto, fremstiller de sortes kamp for frihet, rettferd og likeverd.

I hans hjemby Kristiansand er det Gunvaldsen som har laget fonteneskulpturen i stål som i dag står øverst i Markensgate.

Kjell Mardon Gunvaldsens arbeider finnes ikke på et museum, men i private hjem og i andre gallerier.

En kunstner av stort format
– Vi har jobbet litt med å finne frem til hvem som eier hans arbeider, og har tatt kontakt med dem for å høre om vi kunne låne arbeidene til utstillingen Art Night, og det har vi klart, sier Brunvatne.

– Når en kunstner dør, så blir gjerne kunstneren glemt etter en tid. Kjell Mardon Gunvaldsen var en kunstner av stort format, og gjennom utstillingen Art Night får vi en mulighet til å løfte ham opp og frem, sier Mardon Brunvatne.

Den 8. desember åpnes dørene kl. 19.00. Den offisielle åpningen finner sted kl. 20.00, med åpningstale ved Gunvald Opstad. Det blir også musikkinnslag og kafeen er åpen.

Tilbake til forsiden…

Mardon Brunvatne fra Søgne Kunstlag og Vilde Matzow fra Søgne gamle prestegård inviterer til utstillingen Art Night i Galleri Fjøset den 8. desember.
Back To Top