fbpx
skip to Main Content

Bay Auto

Rentefest hos Ford

Det er dyrtid med stigende priser og rentehevinger i kø i kongeriket. Hyggelig da at noen velger å gå mot strømmen.

 

– Med vår rentekampanje tilbyr vi forutsigbarhet i et ganske uoversiktlig bilmarked, fastslår Atle Myhrstad, daglig leder hos Ford-forhandleren i Sørlandsparken.

EU sitt CO2 regnskap

Han kan slå i bordet med rekordlave 0,99 prosent fastrente på billån over tre år mens boliglånsrenta for tiden vaker rundt fem prosent.

– Er det et anfall av panikk for å få solgt biler fra lager i disse dyrtider?

– Nei, absolutt ikke. Dette må sees i en større sammenheng. For det første gjelder tilbudet for Mustang Mach E som er vårt helelektriske alternativ i stallen av personbilmodeller. Det hele bunner i EU sitt CO2 regnskap med hensyn til samlet flåteutslipp hos bilprodusentene. Ford er størst på nyttekjøretøy i Europa og i dag er situasjonen den at elektrifiseringen ikke er kommet veldig langt i denne gruppen kjøretøy. For å slippe å betale høye bøter for utslipp når Ford selger bensin- og dieselbiler, må de selge nullutslippsbiler for å kompensere. Derfor, i det store bildet, vil det være lønnsomt for Ford Europa å selge Mach E med subsidiert rente selv om man taper penger per bil som blir solgt med så lav rente.

– Er det da slik å forstå at kunden tilbys rene gavepakken i subsidier når de handler bil?

– Det er det faktisk. Hver bil er kraftig subsidiert, og Ford Europa tar regningen. Det hele bunner altså i politiske føringer innenfor EU med mål om flest mulig nullutslippsbiler. Vi får to vinnere; miljøet som spares for skadelige utslipp, og kunden som får en premium bil til en svært gunstig pris, understreker Myhrstad.

Rentegaranti i tre år

Rentekampanjen, som ble satt i gang 1.oktober varer ut året. Rentesatsen på 0,99 prosent garanteres i tre år. Etter den tid er det den aktuelle markedsrenten som vi trå i kraft.
– Hva renten på lånet blir da, vet vi jo ikke. Det er opp til Sentralbanken å styre rentepolitikken, minner Myhrstad om.

Generelt anbefaler Myhrstad en nedbetalingstid på mellom fem og syv år.
– Her må kunden selv finne ut hva som er gunstig ut fra vedkommendes økonomiske situasjon.

En forutsetning for å få del i rentetilbudet på 0,99 prosent, er 10 prosent egenkapital.

Privat-leasing over tre år er et annet alternativ. Også her vil lav rentesats virke positivt inn med månedsbeløp fra  3 390 kroner for en godt utstyrt utgave. Da er også vinterhjul og serviceavtale inkludert.  Den elektrifiserte utgaven av ikonet Ford Mustang har vært en suksess i Norge. Mustang Mach E er Fords første helelektriske modell, men flere vil følge på i årene som kommer.

– Først ut er Ford Explorer som er like om hjørnet, den har vi store forventninger til, avslutter Atle Myhrstad.

Back To Top