fbpx
skip to Main Content

De første artistene bekreftet til Ravnedalen Live 2024

Ravnedalen Live røper at en kjent venndøl og en nyere norsk, ung stemme er bekreftet til sommerens program.

 

Ravnedalen Live er en lokalt eid og drevet festival. Det er derfor naturlig å bygge på lokale krefter på alle plan, inkludert artister. Det er veldig bærekraftig å booke venndøler da de har kort reisevei og en anstendig rider.
– I dag kan vi bekrefte at Venneslas høyeste sønn, Erlend Ropstad, kommer til Ravnedalen i 2024. Erlend og bandet deler scene med blant andre Seigmen, Mari Boine, Kvelertak fredag 19. juli, sier bookingansvarlig Jan Kenneth «Janki» Transeth.

En konsertdrøm

Erlend Ropstad har drømt om å spille på scenen i Ravnedalen siden første gangen han så den.
– Det er landets fineste park, og konsertene mine på Café Generalen har vært noen av de gøyeste konsertene jeg har gjort. Jeg ble invitert til å spille der lenge før noen egentlig visste at jeg dreiv med musikk, så dette føles som en full-sirkel-spilling.

Hva går langt i å røpe hva han kommer til å spille.
– Jeg tenker vi må dra låter nesten helt fra den starten og frem til i dag, tenker Erlend høyt om sommerens kommende festivalopptreden.

Eneste på Sørlandet

Erlend gjør veldig få festivaler neste år, og ønsket selv å spille i Ravnedalen som eneste konsert på Sørlandet.
– Det vil vi selvsagt. Som arrangør har vi fulgt Erlend helt fra starten av, da han spilte for 50 publikummere på Håndverkeren og etter hvert for fulle hus på Café Generalen og Kick Scene. Det er veldig stas å presentere Erlend og bandet på Ravnedalens hovedscene til sommeren.

KOMMER: Marstein fra Undergrunn er en av sommerens yngre artister som opptrer i Ravnedalen. Foto: presse

Bejublet ung stemme

Fenomenet Marstein er bekreftet til torsdag 18. juli. Jo Almaas Marstein (21), går under kun etternavnet og er kjent fra hiphop-kollektivet Undergrunn. De spilte på årets festival, til publikums store glede.
Marstein solodebuterte i fjor høst med mini-albumet «Medici Marstein». Han ble nylig nominert i kategoriene Årets Artist og Årets Låt under P3 Gull både som soloartist og med gruppa Undergrunn.

På debutalbumet finner vi låta «Frida Kahlo», som havnet på førsteplass på VG-lista, der den ble liggende på topp i flere uker. «Frida Kahlo» var for mange høsten store lydspor i 2022 og etablerte Marstein som én av de mest bejublede norske unge stemmene.

Back To Top