fbpx
skip to Main Content
Samuel Balsnes fra en tidligere oppsetning ved Knuden - Kristiansand kulturskole. Foto: Ivar Eidsaa.

Hanna Balsnes og Samuel Balsnes drømmer om Drømmestipendet

Hanna Balsnes og Samuel Balsnes, begge fra Søgne, drømmer om å Drømmestipendet.

 

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og nå er Hanna og Samuel blitt nominert av Knuden – Kristiansand kulturskole, om å få hvert sitt av i alt 100 stipend på 15.000 kroner som skal deles ut.

Samuel Balsnes går på musikkteater på kulturskolen i Kristiansand og er med i Ungdomskilden, som er Kildens talentutviklingsprogram innen teater. Han har vært med på mange forestillinger, og er av veteranene hos Knuden – Kristiansand kulturskole.

En pause fra hverdagen

Hun elsker å stå på scenen og gi folk opplevelser.
– I en verden full av krig, uro og bekymringer, kan kunstopplevelser gi publikum en pause fra hverdagen. Som musikalartist kan jeg begeistre og berøre. Jeg kan få folk til å gråte, le og tenke over livet, sier Samuel Balsnes.

Drømmen er å bli musikalartist, og da aller helst etter eter kandidatstudiet i musikal på «Artiste»» (Högskolan för scen och musik) i Göteborg, som er Nordens mest anerkjente musikalutdanning. Et stipend vil brukes på forberedelser til opptak der.

Ytterligere en Balsnes har blitt nominert og det i noe så avansert som kordireksjon. Hanna Balsnes har vært innom flere fag på Knuden, som piano, sang, teater, talentutviklingsprogram i musikk og hun forteller at hun går siste året på musikkpedagogikkstudiet ved Norges Musikkhøgskole med sang som hovedinstrumentet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hanne Balsnes er nominert til Drømmestipendet. Foto: Knuden – Kristiansand kulturskole.

Hjerterytmen påvirkes

Hun har sunget i kor hele livet.
– Jeg har elsket det så lenge jeg kan huske. I kor lages musikk med sangstemmen, som er det eneste musikkinstrumentet som er en del av kroppen. Når man synger i kor, påvirkes hjerterytmen til sangerne slik at hjertene slår i takt, sier Hanna Balsnes.

Hanna vil altså jobbe som dirigent.
– Som utvekslingsstudent i Sør-Afrika, har det gjort sterkt inntrykk på meg å oppleve hvordan korsang binder ulike folkegrupper sammen. Ikke minst er jeg fascinert av den sørafrikanske kortradisjonen hvor rytmer, bevegelser og sang gir korsang en helt ny dimensjon. Drømmen min er å ta med denne musikken hjem til Norge, sier Hanna Balsnes.

Fakta – Drømmestipendet

  • Stipendordning etablert i 2004
  • Samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping
  • 100 stipend à 15.00 kroner utdeles – til sammen utdeles 1,5 millioner kroner
  • Skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse til unge kunst- og kulturutøvere, samt bidra til at de får oppfylt drømmer
  • Skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere
  • Kan søkes av kunst- og kulturutøvere mellom 18 og 25 år
  • Utdeles i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse
  • Dokumenterte ferdigheter og drømbeskrivelse teller likt når drømmestipendjuryen vurderer søknadene
  • En bredt sammensatt jury med mye fagkompetanse velger ut nominerte som får stipend
  • I løpet av våren 2023 utdeles 50 nye stipend, på lokale arrangement i de kommunene stipendvinnerne er nominert fra.

Tilbake til forsiden…

Back To Top