fbpx
skip to Main Content
Samuel Balsnes som eselet og Lasse Scott Dahl Lorentzen som Shrek imponerer.

Knuden-elever med Shrek-musikal: For et show!!

Det ble levert toppkvalitet fra første strofe da elevene ved Knuden – Kristiansand kulturskole lørdag hadde premiere på Shrek the musical. Se også stor bildegalleri mot slutten av artikkelen.

 

«Shrek the musical – en forestilling med humor, musikk og vennskap» fremholdt Knuden selv i markedsføringen i forkant av premieren. Inntrykket etter premieren er at det klarte et tyvetalls elever ved kulturskolen til fulle, i en musikalsk og teatermessig innpakning av topp, topp kvalitet.

Når man vet at det var barn og ungdom hvor noen var med på sin første store musikalske fremføring, og atter andre med mer erfaring, har rektor ved Knuden – Kristiansand kulturskole, Tor Erik Vaule Andersen, all grunn til å være både stolt og fornøyd.

Artikkelen fortsetter under bildet.

For en tolkning Lasse Scott Dahl Lorentzen gjør i rollen som Shrek!

– Jeg er så stolt av dem. For noen elever vi har, sa en strålende fornøyd rektor i pausen mellom de to aktene i forestillingen.

– Dette er bare så kjempebra, og så kjempegøy, stråler musikalsk ansvarlig Charlotte Wilhelmsen.

– Jeg er bare så stolt over denne gjengen. De jobber så seriøst godt sammen. Her er det mye talent, både skuespillertalent og sangtalent, fremholder hun.

Det var i juni at det ble gjennomført audition for å finne hvilke kulturskoleelever som skulle være med. I august startet øvingene, og hver mandag siden har elevene øvd og øvd, og med flere fellesøvinger de siste dagene inn mot premieren.

Berømmer fellesskapet

Charlotte Wilhelmsen berømmer de 20 elevene som er med i forestillingen for hvordan de har jobbet sammen.
– Fellesskapet i gruppen er noe helt spesielt. De tar vare på hverandre og vil hverandre vel. Det er rørende å se og oppleve. Alle 20 er like viktige. Det er så mange brikker som må være på plass, alle er uunnværlige, sier Wilhelmsen, som trekker frem de mange og store fellesnumrene når alle eventyrfigurene opptrer sammen, som et godt eksempel i så måte.

For disse, og alle de andre numrene, satt nemlig som et skudd.

Artikkelen fortsetter under bildet.

De tre som spiller Fiona: Elisabeth Thomassen som den unge Fiona, Nori Gloppen Haugum som den litt eldre Fiona, og Kristin Elise Myhrmoen som den voksne Fiona.


Lasse Scott Dahl Lorentzen gjør en imponerende tolkning av Shrek og gjennom mange numre på scenen dokumenterer han også et flott sangtalent.

Med under store deler av forestillingen er Eselet, spilt av Samuel Balsnes fra Søgne. Balsnes er et godt eksempel på hva en musikalsk og teatermessig utdannelse og dannelse kan føre til. Han startet som et av barna i familien Trapp da Sound of Music i sin tid ble vist på Kilden. Siden har han vært med på flere forestillinger, og skal senere være på når Villskudd settes opp på Kilden.

Samuel Balsnes dokumenterte både et teatertalent av høy kvalitet, og en sangstemme som tok salen.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Flott kostymer, som her med Lord Farquaad tolket av Martin Roaldsnes.

Imponerende kulisser og kostymer

Ellers lot vi oss imponere over både kulissene og kostymene. Her har teamet rundt skuespillerne gjort en formidabel innsats. Også bandet som stod for akkompagnementet må trekkes frem. Ros og ære går også til Musikalsk ansvarlig Charlotte Wilhelmsen, regiassistent Vilde Sørensen Vabo og Tora Skogvoll Brostrøm som har hatt ansvaret for koreografien, lyddesign og operatør Ove Nesheim Lysdesign og operatør Tarjei Fjørtoft. Scenografien har Hobbygoblins AS hatt ansvaret for, og Frilynt Norge har hatt ansvaret for kostymene.

Det er så absolutt verd å skulle ta turen for å få med seg denne forestillingen. Shrek the musical spilles i Salen på Knuden – Kristiansand kulturskole, på Silokaia, mellom frem til 25. mars 2023, med spillefri mandag 20. og torsdag 23. mars.

Samuel Balsnes som eselet og Lasse Scott Dahl Lorentzen som Shrek imponerer.
Back To Top