fbpx
skip to Main Content
Tobias Severinsen og Samuel Balsnes.

«Rent» med Tobias Severinsen og Samuel Balsnes i hovedrollene: En rockemusikal på høyt nivå

Tobias Severinsen og Samuel Balsnes fra Søgne leverte til strålende da Musikal-kompaniet på Knuden – Kristiansand kulturskole, inviterte til premiere på Rockemusikalen Rent fredag kveld.

 

Rockemusikalen Rent er spilt for fulle hus over hele verden og har høstet lovord overalt hvor musikalen er blitt satt opp. Fredag kveld hadde Musikal-kompaniet på Knuden – Kristiansand kulturskole, premiere på sin oppsetning, hvor elevene, med to store Søgne-talenter i hovedrollene. Elevene med Tobias Severinsen og Samuel Balsnes i hovedrollene, leverte kvalitet så det holdt, både hva sang og skuespillet på scenen angår.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hele ensemblet leverer en meget sterk forestilling.

Inspirert av «La Boheme»

Rent er en musikal skrevet av den amerikanske komponisten og forfatteren Jonathan Larson. Musikalen er skrevet med inspirasjon fra Giacomo Puccinis berømte opera La Boheme, og hadde sin premiere i New York i 1996.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Dramatikk! Dør Mimi som spilles av Madelen Grace Anfinnes.

Stykket handler om en gruppe sosialt utstøtte, som bor i et hus som skal rives i Alphabet City i New York. Den forteller historien om en gruppe venner som må håndtere livets mange utfordringer og motgang. Vennene og romkameratene Mark (Tobias Severinsen) og Roger (Samuel Balsnes) er frontfigurer, som har sine karrieredrømmer. Mark vil bli filmskaper og Roger er en musiker.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eva Cameron og Christiane Ottosen Gjøvland tolket sine roller veldig bra.

Å finne sin egen stemme

Musikalen handler om å bli forelsket, finne sin egen stemme og om å leve i nuet i skyggen av HIV/AIDS, alt krevende tema å formidle fra scenen. Der et knippe unge kunstnerne strever med å få endene til å møtes, samtidig som de sjonglerer kjærligheten som heller ikke alltid er enkel. Alt sammen utfordringer som de unge sangerne og skuespillerne i Musikal-kompaniet klarte å løse på mesterlig vis.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skuespillerne og sangerne gir formelig jernet.

– Nå er jeg stolt! Skikkelig stolt, og varm om hjertet, sier en glad Maria Lied som har vært produsent og regissør for forestillingen.

– Det kunne ikke gått så mye bedre enn dette. Jeg er veldig, veldig fornøyd, smiler Maria Lied.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Samuel Balsnes leverer meget bra i rollen som Roger.

Aktuelle tema uavhengig av tid og sted

– Det er de sterke mellommenneskelige relasjonene, om de vanskelige livene ungdommene har og at de finner sammen i vennskapet og kjærligheten. Musikalen tar opp forhold og utfordringer som er aktuelle uavhengig av tid og sted, og hvem du måtte møte gjennom livet. Det er det som har gjort at musikalen Rent har slått så til overalt hvor den er blitt satt opp, sier Lied.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tobias Severinsen spiller Mark Cohen som drømmer om å bli filmregissør.

– Dette har vært en flott gjeng å jobbe med. De er flinke til å synge og de klarer så fint å formidle det hele gjennom de skuespillerprestasjonene de legger til grunn, kort og godt en veldig dyktig gjeng, sier Lied.

Artikkelen fortsetter under bildet.

For en prestasjon som Madelen Grace Anfinnes leverer i rollen som Mimi Màrquez.

Nesten ingen replikker

– Rent er et stykke der musikken står sterkt i fokus, det er nesten ingen ren dialog og alle replikker formidles gjennom sang. Det har derfor vært en helt ny måte å jobbe på for både oss som pedagoger og elevene. Der man vanligvis kan juster replikker litt så det passer til seg selv og hvordan man ville sagt det, men den luksusen har man ikke når alt synges, sier Charlotte Wilhelmsen, musikalsk ansvarlig for forestillingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vetle Wallevik Pallesen og Madelen Grace Anfinnes i to av rollene.

 

Er super imponert

– Hvert ord og rim er satt inn for å passe med musikken og setter derfor andre krav til innstuderingen. Vi er super imponert over innsatsen elevene har lagt ned i arbeidet, og engasjementet de har vist i prosessen. Dette er en gjeng som jobber hardt, setter krav til seg selv og oss, og samtidig tar vare på hverandre og viser omsorg for de rundt seg. Vi er heldige som har fått jobbe med denne talentfulle gjengen med ungdommer og vi har kost oss hver uke sammen med dem, sier Wilhelmsen.

Øvelsene startet opp i august, hvor elevene har kommet sammen til en tretimers øvelse en gang i uken.

– Det har krevd disiplin og de har elevene vist at de har. Det har også krevd mye egeninnsats, og derfor så gøy når de får det til så bra som de gjør, sier Lied.

– Det var stort å få oppleve premieren, hvor elevene virkelig leverer, sier Lied.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Maria Lied, helt til venstre på bildet, Tobias Severinsen, Samuel Balsnes, Vetle Wallevik Pallesen, Christiane Ottosen Gjøvland, Madelen Grace Anfinnes (delvis skjult) og Charlotte Wilhelmsen, mottar en varm og langvarig applaus fra publikum.

Bedømt ut fra den sterke og langvarige applausen etter forestillingen, nøt de fremmøtte forestillingen, som både traff og rørte publikummerne.

De unge talentene fortjente til fulle den sterke applausen. Forestillingen spilles hele fem ganger til frem til og med til torsdag 18. april.

 

Sangere og skuespillere:


Tobias Severinsen, Samuel Balsnes, Madelen Grace Anfinnes, Gustav Petrikas, Vetle Wallevik Pallesen, Christiane Ottosen Gjøvland, Eva Cameron, Kine Bergheim, Florian Almdal Stillitoe, Susanna Terjesdotter Melhus, Maria Aaby Ranneberg, Mathilde B. Støle, Sebastian Soto, Elise Jahnsen Øie, Julie Christin Møllen.

 

Regi og produsent: Maria Lied. Musikalsk ansvarlig og tekst: Charlotte Wilhelmsen Lyddesign: Ove Nesheim Lysdesign: Elin Therese Aksnes Marked og kommunikasjon: Erik André H. Ingebrigtsen og Karoline Rise Nøstdal Video: Haakon Sunbø

Band:
Jonas Lilletun på trommer, Sigurd Heida Aadland på bass, Hans-Kristian Holthe på gitar og Magnus Holm på keys.

Tilbake til forsiden…

Back To Top