fbpx
skip to Main Content

Ny konsertrekke for voksne

Konsertarrangør, Leif Kvinlog, lokker med ettermiddagskonserter og pengene tilbake-garanti. Johnny Augland er en av artistene som opptrer.

 

– Jeg er ny i arrangørsammenheng i Kristiansand og skal ikke ta opp konkurransen med de etablerte arrangørene. Tvert imot, de tre konsertene som kommer før påske skal være på Intimscenen på Teateret, forteller arrangør Leif Kvinlog.

Lang erfaring

Kvinlog har jobbet med kultur i flere ti-år, både med frivillig arbeid i Folkeakademiet i Valle og de siste 10 år i halv jobb som kulturkonsulent i Bykle kommune.

– Jeg ble pensjonist for litt over et år siden og etter jeg flyttet til Kristiansand savnet jeg arbeidet med å planlegge og gjennomføre konserter. Jeg hadde også opparbeidet meg kjennskap til dyktige musikere. Noen av dem har jeg nå kontaktet, for å presentere i Kristiansand.

Tilbyr trivselsgaranti

To av konsertene gjelder musikere som nok er ukjente for de fleste kristiansandere. I begge tilfellene spiller de musikk som kan karakteriseres som folk/vise-sjanger.

– Jeg håper folk vil være nysgjerrige på nye musikalske bekjentskaper, men for sikkerhets skyld gir jeg tilfredshetsgaranti på disse to konsertene. Det vil si at folk som ikke likte konserten rett og slett får pengene tilbake ved å sende meg kontonummer eller telefonnummer dersom de har VIPPS.

Den tredje konserten gjelder artister som mange vil kjenne til i og med at det gjelder visesanger Tore Thomassen fra Lillesand og blues-musiker Johnny Augland her fra Kristiansand.
– Det som er nytt, er at de har innledet et samarbeid. Det bør pirre nysgjerrigheten til musikkinteresserte, mener Kvinlog.

Praktisk tidspunkt

Johnny Augland gleder seg vel så mye til å se om noen vil kreve penger tilbake, som til selve konserten.
­– Jeg tror ikke de vil det, men det blir jo artig å se. Jeg synes det er en gøyal gimmick, sier gitaristen, og ber Kvinlog innføre garantien på hans konsert.

Bluesartisten stiller seg også positiv til at konsertene starter halv fem på ettermiddagen.
– Det er jo ypperlig tidspunkt for dem som ønsker å kombinere en handletur i byen med en liten kulturopplevelse for en times tid, over en ettermiddagskaffe eller en rolig pils, forteller Augland.

– Jeg er jo selv pensjonist og appellerer jo mest til godt voksne med mitt program, og da passer det gjerne bedre med konsert før ungdommene skal ut på byen, supplerer Leif.

Ned fra fjellet

Den første konserten blir med Inger Lien, Gøril Ramo Håve og Knut Tore Bratland lørdag 10. februar.
Kjenner du til konsertfilmen «Down from the mountain» fra 2000 med bl.a. Ralph Stanley, Emmylou Harris og Allison Krauss? Inger Lien (vokal), Gøril Ramo Håve (langeleik, gitar og vokal) og Knut Tore Bratland (vokal og gitar) er inspirerte av denne filmen. Alle tre holder til i Vinje i Telemark, så «down from the mountain» stemmer godt når de kommer til Kristiansand.

– Her blir det både solosang og harmonisang. De synger en del country og bluegrass i retning av Gillian Welch og Emmylou Harris, men de er også fremragende representanter for norsk folkemusikk i form av stev, ballader og viser, skryter arrangøren.

Et vellykket liv

Johnny Augland og Tore Thomassen opptrer den 24. februar og har kalt konserten Et vellykket liv.
– Johnny og Tore spiller litt hver for seg og litt sammen. De by på en småmunter blanding av rhythm-and-blues og vittige viser, med løsslupne anekdoter fra et langt musiker-liv samt ett og annet alvorsord, røper Kvinlog.

– Vi ble kjent i konsertsammenheng og fant ut at vi delte den samme humoren. Det var Tore som inviterte meg til å gjøre denne konserten med ham, innrømmer Johnny.

Ni liv

Det blir også viserock-konsert med Jon Solberg fra Ni Liv, og Anders Røine. Den kommer lørdag 2. mars. Jon Solberg står for vokal, gitar og fele, mens Anders Røine spiller elektrisk langeleik, munnharpe, hardingfele og gitar.

– De fremfører stort sett selvskrevne tekster som gjør hodet litt klokere og hjertet litt varmere, for å sitere en annen som omtalte en slik konsert. Jon er vokalisten og han er også dyktig på mellomsnakk, bedyrer Kvinlog.

– Begge to er spelemenn og konserten blir krydret med lekre soloer. I god spelemannstradisjon shower de også litt i løpet av konserten der vi kanskje kan få oppleve Jon med fela i en drivende versjon av Cotton Eye Joe eller Anders som tar en Hank Williams-låt og akkompagnerer seg selv på langeleik. Dette opplever du ikke på andre konserter, mener han.

Billetter til konsertene får man på Teateret.

Back To Top