fbpx
skip to Main Content

Restaurantanmeldelse

Beste hamburgeropplevelsen i Kristiansand

 Vi har testa lunsjtilbudet på den nyeste hamburgersjappa i Kristiansand sentrum. Er det to dansker som har snekret sammen den beste burgeren i byen?

 

Burger Bangs er det nye tilskuddet til utvalget av hamburgersjapper i Kristiansand, med to dansker bak disken som serverer gourmet-burgere.

Skjønt, burgeren i lunch-menyen er ganske streit: 150 grams storfekjøtt (av den økologiske velferdstypen, riktignok), to skiver flambert cheddar-ost, hamburgerdressing, sennepsmajones, salat, løk og tomat i brioché-brød. Lunsjtilbudet på 149 kroner inkluderer en pommes frites krydret med rosmarin og havsalt.

Gourmet

Linjene mellom vanlig og gourmet viskes ut jo flere burgersjapper som etableres, fordi mange med ambisjoner gjør sin egen vri på ting. Burger Bangs har også en fiffig logo svidd inn i brødet, hvilket øker forventningen til en smaksopplevelse og håndverksburger. Restauranten var nesten tom denne ettermiddagen, men lokalet var rent og pent. Vi bestilte og betalte ved disken, men fikk maten servert.

Kanskje best i landet

Vi ble ikke skuffet. Selv om selve burgeren var litt klissete, er dette den beste burgeren vi har smakt i Kristiansand, ja, kanskje til og med i landet. Den slår så vidt Smash Burger i Dronningens gate, og da spesielt på størrelsen.

Kjøttet er prima vare, mørt og digg, salaten fersk, frisk og crispy, og osten skuffet heller ikke.

Dressingen og sennepsmajonesen gikk veldig godt sammen, selv om sennepsmajonesen ble servert i et eget beger slik at man kan dyppe pommes frites´n i den. Det var verken for mye eller for lite, og maten var heller ikke for salt. Brioché-brød er ikke noen garanti for en god burger, men her passet det veldig godt.

Kunne gjerne spist mer

Vi ble sånn passe mett av måltidet, men vi hadde gjerne hivd innpå mer, spesielt av den deilige pommes frites´n som var sprø utenpå og myk inni, for ikke å snakke om guacamolen som fulgte med uten at vi trengte å spørre. Fantastisk.

Her er flere ulike burgere på menyen, og du kan lese den mens du betrakter store bilder av burgerne på veggen, uten å måtte bla i en fillete meny.

Konklusjon: Anbefales på det varmeste. Her må kristiansandere kjenne sin besøkelsestid.

Back To Top