fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomsland har satt en enorm rekord, med over 18 millioner kroner i innkjørte premierpenger for 2022. Foto: Roger Svalsrød_hesteguiden.com

Øystein Tjomslands suksessår – passerte 18 millioner

2022 ble sesongen da Øystein Tjomsland vant «alt» og for første gang i karrieren passerte 18 millioner kroner innkjørt i premiepenger for sine travhester.

Av Richard Ekhaugen

Den sindige 51-åringen fra Søgne hadde nok innerst inne ikke turt å håpe på at toppåret fra 2021 skulle slås allerede kommende sesong. Men på rekke og rad sikret hans stallhester triumfer i løp som Svenskt Kallblodsderby, Stoderbyt, Hoppederby, Norsk Travderby, Norsk Travkriterium og Biri Oppdretningsløp.
– Vi traff perfekt med inngangen til de største travdagene, der hvor de største pengesjekkene og flotteste sølvpokalene blir utdelt. Samtidig er jeg veldig stolt over bredden på stallen, vi har levert mange forskjellige vinnhester hele året gjennom, både i Norge og Sverige, påpeker suksesstreneren.

Enorme resultater – store ambisjoner
Og da den tre år gamle debutanten Hagrid vant i sin første fremtreden på en travbane i Sverige 3.juledag, kunne Øystein Tjomsland gjøre opp regnskapet for 2022 med 18 001 800 kroner inntjent i premiepenger.
– Det er nesten så man må klype seg i armen, sier en av Skandinavias aller fremste travprofiler før han fortsetter.
– Det er samtidig betryggende å vite at kombinasjonen av kvalitet i treningsarbeidet over tid og gode personer i samtlige ledd i teamet vårt gir resultater. Vi har store ambisjoner for årene fremover, understreker Tjomsland.

 Nesten 32 000 kroner i snitt per start
Totalt vant hans hester 160 av de 564 løpene de startet i, noe som gir en seiersprosent på utrolige 28,37. I snitt løp Tjomslands hester inn 31 917,26 kroner per start, hele året gjennom. Sørlendingen hadde selv et fantastisk år ikke bare som travtrener, men også som kusk. Den gulkledde Start-supporteren vant 54 av de 104 løpene han kjørte på svensk jord, mens han i Norge vant 74 løp på 168 forsøk.

Øystein Tjomsland har satt en enorm rekord, med over 18 millioner kroner i innkjørte premierpenger for 2022. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Back To Top