fbpx
skip to Main Content

Ny butikk i Sørlandsparken

Ny landsdekkende kjede

– Vi har alle plantene, bare billigere. Det sier butikksjef Camilla Ihlen Solvik fra Søgne, og toppsjef Rolf Baisgård, etter at Plantehallen nå har etablert seg med ny stor butikk i Barstølveien i Sørlandsparken.

 

Rolf Baisgård har lang fartstid innen bransjen. I 12 år var han toppsjef i Plantasjen, men mente markedet trengte en hage-kjede som kunne konkurrere med de største i form av en egen lavpriskjede.

Stor interesse

Første butikk ble åpnet i Lørenskog våren 2021, og deretter har den ene butikken etter den andre blitt etablert. Butikken i Sørlandsparken er den syvende i rekken, og neste etablering kommer i Porsgrunn i mars, og deretter Jessheim og Moss.
– Vi etablerte oss i en tid da pandemien preget landet. Interessen for hus og hjem var stor. Denne trenden har fortsatt. I den dyrtiden vi nå lever, merker varehandelen at mange sparer. Når flere kutter litt ned på forbruket, ser vi at man heller kjøpe en plante, blomsterbukett eller to for å pynte hjemme og unne seg noe koselig, sier Baisgård.

Camilla Ihlen Solvik er butikkleder i Plantehallens nye utsalg i Barstølveien. Hun kan se tilbake på en fartstid både i Nille og Plantasjen.
– Konseptet med hele spekteret av grønne planter, snittblomster og stort utvalg drivhusfrø til svært konkurransedyktige priser, var noe som lokket. Det fristet å være med på å bygge opp et slikt tilbud, sier Ihlen Solvik, som nå i starten har med seg syv medarbeidere, og noen flere når sesongen tar til for fullt.

BILLIG: Konseptet vårt er enkelt; alt av grønne planter, men bare billigere. Vi har bredden og utvalget, samtidig som vi skal være best på pris, fremholder Rolf Baisgård og Marius Ward.

Har bredden og utvalget

Konseptet er enkelt.
– Alt av grønne planter, men bare billigere. Vi har fokus på planter, blomster og frø, og skal ikke selge griller, utemøbler eller andre varer. Vi har bredden og utvalget, samtidig som vi skal være best på pris, fremholder Rolf Baisgård.

– Vi merker at det er stor interesse i alle generasjoner for å dyrke selv. Derfor har vi også et stort utvalg av drivhusfrø, sier regionsjef Marius Ward.

– Mange mener det er dyrt å kjøpe planter. Vi har fått veldig gode leverandører, og har stort fokus på å drive enkelt og rasjonelt når det gjelder alle interne prosesser. Vi skal også ha stort omløp på varene, sier Baisgård.

– Vi ser at lavpriskonseptet fungerer godt i Norge. KIWI, Rema 1000, Rusta, Europris, Normal, Biltema og Jula har alle etablert et lavpristilbud innen sine nisjer. Vi mener alt ligger til rette for det samme innen vår bransje, legger han til.

Etableringene i Porsgrunn, Jessheim og Moss er nevnt, men det stopper ikke der, da det målet er rundt 20 utsalg totalt.

ÅPNET: Camilla Ihlen Solvik klipper snoren. Plantehallens nye utsalg i Barstølveien i Sørlandsparken er dermed åpnet.
Back To Top