fbpx
skip to Main Content

Fylte Kilden med sommerklanger

Det var duket for god stemning da Kristiansand Janitsjar og Agder Brass inviterte til «Sommerklang» på Kilden lørdag ettermiddag.

 

Det er vel ingenting som er mer samlende og stemningskapende enn sommermusikk når sola og finværet er i anmars. Enten du gleder deg til skolefri eller konsert på gamlehjemmet, festival-liv eller skjærgårdsferie, sjansen er stor for at musikk er en stor del av den gode sommerstemningen uansett alder og interesser. Nettopp dette fikk de lokale korpsene Kristiansand Janitsjar og Agder Brass bevist da de holdt sommerkonsert denne lørdagen. Fra babyskrik og barnelatter til høreapparater og grått hår, det er lite som kan samle så stort og variert publikum både i alder og interesse som god musikk.

Hawaiiskjorter og solfaktor

Kristiansand Janitsjar startet showet med solbriller, hawaiiskjorter og stor underholdningsfaktor. Fra imponerende solister til tighte trommerytmer, det er tydelig at Sørlandets største korps satser stort på å levere solide konserter og gode publikumsopplevelser. Med et variert program fra alle verdenshjørner, og dirigent Rune Hansen som fanger både korpset og publikums oppmerksomhet, dette var en meget hyggelig musikkopplevelse.

Fylte salen med vakker musikk

Når Agder Brass inntar scenen er det ingen tvil, dette er et korps som satser på høy kvalitet. Agder Brass er Sørlandets ledende brassband og har over 30 medlemmer fra hele Agder. Korpset deltar årlig i Norgesmesterskap og konkurranser, og kunne tross koronatilstander og øvingsstopp skilte med en solid 2. plass i fjorårets SIDDIS mesterskap. Dirigent for anledningen var israelske Omer Shteinhart som tross sin unge alder allerede har gjort seg bemerket som et viktig dirigentnavn på landsbasis. Med Shteinhart i spissen leverte Agder Brass et variert program, med både filmmusikk, sang- og tubasolister, humoristiske lydeffekter, og store tekniske ferdigheter.

Agder Brass fylte salen med vakker musikk lørdag.
Sangsolist Katrine Duvel Skaret leverte en nydelig solo på «Gabriel’s Oboe».
Tubasolistene imponerte stort med en meget spennende duett.

Det er helt klart at Kristiansand har flere lokale korps og musikktalenter som virkelig gjør byens korpskonserter verdt et besøk. Enten det er skolekorps, brass eller janitsjar, det er lite som samler et mer variert publikum, og er like vakkert og imponerende som å formidle god stemning og vakre toner som dette.

Vi i Sørlandsavisen gleder oss allerede til neste konsert, og tar med oss sommerstemningen inn i en vakker Sørlands-sommer. God sommer!

Back To Top