fbpx
skip to Main Content

Musikalfest på Knuden

Mellom 12. og 18. April blir det musikalfest hos Knuden på Silokaia, da elevene på Kulturskolen setter opp musikalen RENT.

 

I denne verdensberømte musikalen av Jonathan Larson følger vi et år i livene til en gruppe fattige unge venner og kunstnere i Alphabet city, det fattige strøket i Manhattan, New York. Musikalen “Rent” (oversatt “Husleie”) handler om livet i den blomstrende bohemkulturen i New York, og det å bli forelsket, finne sin egen stemme og å leve i nuet.

“Rent” er er en rockemusikal som er spilt for utsolgte hus over hele verden, og er inspirert av Puccinis opera “La Boheme”. Da musikalen ble spilt på Broadway vant den flere store priser, blant annet Pulitzer for beste drama, og Tony for beste musikal. Det er en av de lengst-spillende musikalene på Broadway noensinne. Forfatteren selv fikk aldri muligheten til å oppleve utviklingen av musikalen da han døde dagen før off-Broadway urpremieren, kun 35 år gammel.

En fantastisk gjeng

Knuden selv forteller at de er meget stolte av elevene som jobber hardt frem mot premieren, og at de gleder seg enormt til å sette opp denne spennende musikalen i April.
– Rent handler mye om identitet og det å akseptere at man er litt annerledes. Dette er en stor del av ungdomslivet og vil derfor væte aktuelt også i dag. Handlingen foregår i New York på 90-tallet, der HIV/AIDS var en stor del av hverdagen til disse menneskene.

– Det har vært et kompleks stykke å jobbe med da store deler av forestillingen består av sanger, men vi har med en fantastisk gjeng ungdommer som jobber målrettet og sammen med vår dyktige musikalske leder Charlotte Wilhelmsen kan publikum glede seg til en forestilling full av nydelig sang, råskap, humor og dyktige skuespillere. Dette blir veldig spennende, nå gleder vi oss til å se Musikal–kompaniet skinne på scenen! Det forteller teaterlærer Maria Lied.

Billetter i salg nå

Forestillingen går hver dag fra 12. til og med 18. April og billettsalget er nå åpent på Knuden.no.
NB: Forestillingen har anbefalt aldersgrense 13 år.

Back To Top