fbpx
skip to Main Content
Søgne Røde Kors Hjelpekorps lagde 1. påskedag en diger vaffelrøre og stille seg opp i skisporet med vafler og saft til de flotte ferierende som endelig kom seg ut på ski. Foto: Søgne Røde Kors Hjelpekorps.

50 års sammenhengende vintertjeneste på Bortelid

– Vi nærmer oss 50 års sammenhengende vintertjeneste på Bortelid I Åseral, forteller korpsleder Tom Erik Dønnestad i Søgne Røde Kors Hjelpekorps.

 

Selv har han holdt på siden 1979 og har sett en stor utvikling gjennom en årrekke.

– I tidligere år var vi så mange på vakt at vi måtte låne skolehuset på Logna for å få plass. Vi hadde flere skipatruljer ute, og oppdrag ble løst via skikkelser. De senere årene ser vi at færre vil binde fritiden til organisert beredskap når samfunnet trenger det, og vi har fått et stort teknologiløft både på kjøretøy og andre hjelpemidler, sier Dønnestad.

Han forteller at påsken 2024 går nok inn i historien som en av de mer stille påskene Hjelpekorpsets frivillige har hatt på Bortelid. Han mener det må nok det miserable været bære hovedansvaret for.

Lite aktivitet

Han sier det har vært godt med folk på hyttene, men samtidig har det vært lite aktivitet både på fjellet og i skisenteret sett i forhold til tidligere år.
– Vi har hatt cirka 10 frivillige på vakt døgnet rundt på Røde Kors hytta gjennom hele påsken. Disse råder over både snøskuter, ATV på belter, mannskapsbil og beredskapsambulanse, sier Dønnestad.

– I et godt samarbeid med politiet og AMK (medisinsk nødtelefon) har vi hatt endel oppdrag, men likevel langt færre enn i tidligere år, legger han til.

Artikkelen fortsetter også under bildet.

Søgne Røde Kors Hjelpekorps melder om få oppdrag i løpet av påsken. Foto: Søgne Røde Kors Hjelpekorps.

Vafler og saft

– Våre frivillige har likevel hatt en fin påske, og det er en god følelse å vite at vi er klare for å bidra når og hvor som helst i området, fortsetter han.

Han sier videre første påskedag ble nok den værmessig fineste dagen denne påsken. Og hva er vel bedre da enn å lage en diger vaffelrøre og stille seg opp i skisporet med vafler og saft til de flotte ferierende som endelig kom seg ut på ski?
– Det har som nevnt vært få oppdrag sammenlignet med tidligere år, heldigvis for dem det gjelder. Likevel ser vi at den frivillige beredskapen er viktig og verdsettes.

Både snøskuter, ATV og beredskapsambulanse er brukt for å hjelpe dem som trenger det, sier han.

Retter en stor takk

Han retter en stor takk til alle de utrolig flotte hytte- og leilighetseiere på Bortelid, som viser sin takknemlighet og gir de frivillige ros for innsatsen.

– Det varmer virkelig, og det motiverer oss til videre innsats. I tillegg bidrar svært mange med å gi oss flaskepanten sin, som er et vesentlig bidrag for å holde en god beredskap på Bortelid. Det samme gjelder Bortelid skisenter og grunneiere i utmarkslaget, som alltid er positive og hjelpsomme!, sier han.

– Vi er priviligerte som har en hobby hvor vårt ultimatum mål er å bidra til å redde liv og helse gjennom frivillig arbeid.

Samtidig er det å bli verdsatt med gode ord og tilbakemeldinger virkelig stort for oss å oppleve.

Setter opp nye kurs

En oppsummering av påsken 2024 er at Søgne Røde Kors Hjelpekorps har hatt betydelig færre oppdrag enn normalt, men med en solid vaktstyrke på plass har korpset hele tiden vært klar til innsats for våre medmennesker.

– I tillegg til våre egne frivillige i Søgne Røde Kors Hjelpekorps, har vi og fått hjelp både fra venner i Arendal RKH og Tjøme og Vasser RKH. Og ikke nok med det, men flere av våre frivillige har hatt med seg barn I alderen 9 måneder til 5 år på hytta. Det gir oss en fantastisk ramme rundt frivillighet og lover godt for fremtidig rekruttering, sier Dønnestad.

Har du lyst og kapasitet til å bli frivillig i Hjelpekorpset?
– I vår setter vi opp nye kurs slik at du kan kvalifisere deg til å bli en del av den frivillige redningstjenesten, sier Tom Erik Dønnestad.

Tilbake til forsiden…

 

 

Back To Top