fbpx
skip to Main Content

Kø utenfor døgnåpent konditori

LUND: Kristiansand har fått sitt første døgnåpne konditori, og på åpningsdagen var det kø utenfor.

 

 

Baker Roy Kristiansen står stolt men ydmyk innenfor døren til det døgnåpne bakeriet sitt og ønsker velkommen den første lørdag i april.

– Skulle ikke dette vært selvbetjent, spør vi.

 – Jo, men i dag er det åpningsdag, og da er det viktig at vi er til stede og kan være til assistanse. Vi har dessuten ikke fått opp den elektroniske assistanse-løsningen eller kort-scanneren i døra ennå, som gjør at vi ikke trenger å være her og passe på. Det blir litt «learning by doing» nå fremover for å se hvordan ting fungerer, røper bakeren som står opp mellom klokka to og fire på natta for å bake.

Grep muligheten

Grim Bakeri & Konditori har eksistert på Grim i 65 år, og foruten en nettbutikk, har de filialer i Søgne, Birkeland og Lund. Rett rundt hjørnet for avdelingen på Lund, finner man nå et døgnåpent bakeri i Marviksveien, som holder åpent 24 timer i døgnet, syv dager i uka.

Lokalet har tidligere huset en kiosk og senest en interiørforretning. Nå som det ble ledig, følte Roy tida var inne for å gripe muligheten.
– Vi overtok lokalet den 1. mars, så vi har holdt på en måneds tid med innredningen i samarbeid med Logomotivet, som har laget denne lastebilen, forteller han og peker på en miniatyrlastebil med varer oppi lasteplanet.

Grim Bakeri & Konditori er en familiebedrift hvor både kona og sønnen jobber.
– Snart begynner også datteren min som lærling hos oss.

Ville prøve noe nytt

Roy er ikke redd for utfordringer og vet det er et sjansespill.
– Vi har jo lenge hatt konditori her på Lund, og vi har hatt søndagsåpent på Grim i fire år, men det er bare spennende å prøve noe nytt. Dette er jo en godt trafikkert vei med mange boliger rundt, og det er jo tross alt det første døgnåpne og selvbetjente konditoriet i Kristiansand. Det var uventet og veldig stas at det var kø ute på gangfeltet i dag da vi åpnet klokka 12.

Utvalget blir variert.
– Det blir litt av alt, og så ser vi etter hvert hva folk kjøper. Vi fyller opp butikken to ganger i døgnet, og for å feire åpningen har vi noen tilbud på diverse varer nå i starten.

– Blir det hundre prosent selvbetjening?

– Ja, men vi kommer til å bytte på å stå her nå i innkjøringsfasen, og det vil alltid være noen å spørre om hjelp inne i det betjente konditoriet rundt hjørnet eller her på bakrommet, bedyrer Roy.

Baker Roy Henriksen (til høyre) og sønnen Martin tar imot de første kundene i sitt døgnåpne og selvbetjente konditori på Lund.
Back To Top