fbpx
skip to Main Content
Tor Kristian Ludvigsen, leder av kultur- og idrettsutvalget i Kristiansand, stod for snorklippingen sammen med Kjetil Ersdal.

Frisbeebanen åpnet på Nodelandsheia, og med 210.000 i sponsormidler

Til stor jubel ble den nye frisbeebanen på Nodelandsheia offisielt åpnet lørdag ettermiddag, hvor ildselene bak prosjektet kan glede seg over å ha fått 210.000 kroner i sponsormidler til den nye banen, og det bare på en uke!

 

– Dette er en stor dag, sier Eirik Skarpeid, en av ildsjelene som har jobbet fram den nye banen.

Sammen med Jan Aimar Kostøl, Kjetil Ersdal, Asbjørn Blankenborg, Erlend Ludvigsen og Karl Nerås også kunne glede seg over å ha fått inn en solid sum med sponsormidler.

– Vi har solgt sponsorkontrakter med 10.000 kroner på hver av kurvene, så tusen takk til næringslivet og bedriftene som har valgt å gå inn på denne måten, sier de seks ildsjelene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jan Aimar Kostøl, Kjetil Ersdal, Asbjørn Blankenborg, Eirik Skarpeid, Erlend Ludvigsen og Karl Nerås kunne også glede seg over å ha fått inn en solid sum med sponsormidler.

Er sikret en god drift


Så om ikke det er nok, har Søgne og Greipstad Sparebank gått inn med 50.000 kroner fordelt over tre år. I tillegg har kultur- og idrettsutvalget i Kristiansand bevilget en pen sum gjennom Fritidsfondet.

– Med denne summen er vi sikret en god drift av banen fremover. Banen må hele tiden holdes ved like. Trær og grener må fjernes ved behov, og så arbeider vi med å få kunstgress på hver av pad`ene hvor kurvene står, legger de til.

Takket være en solid dugnadsinnsats er banen blitt klar på rekordtid. Det er ikke mer enn tre måneder siden det ble satt ned en gruppe for å sikre at byggingen av banen kunne gjennomføres, og på små 12 uker, er altså området gått fra å være skog, til å bli en 18 hulls bane som er anlagt i og tilpasset skogen på en veldig fin og skånsom måte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tor Kristian Ludvigsen som leder kultur- og idrettsutvalget i Kristiansand, med sitt første kast på den nye banen.

Har slått veldig godt an


Frisbeegolfbanen har slått godt an. På de få dagene som er gått siden banen stod ferdig, har over 400 personer allerede spilt på banen, og alt ligger til rette for at det kan bli enda flere.

Spillere fra både Kristiansand, Lindesnes, Rogaland og Østlandet kommer. Noen har allerede prøvd den, andre har meldt sin ankomst.

Det viser seg også at frisbeegolfspillere fra andre plasser i landet, har meldt at de vil legge ferien til Kristiansands-området slik at de får mulighet til å spille på den nye banen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skiltet som leder inn til banen.

Over hundre personer var møtt frem til den offisielle åpningsmarkeringen, hvor det var gratis is og pølser til alle. Under åpningsseremonien var det Tor Kristian Ludvigsen som er leder i kultur- og idrettsutvalget i Kristiansand kommune, og styreleder i Nodelandsheia Frisbeegolf Klubb, Kjetil Ersdal, som stod for snorklippingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bård Holmen Solvik fra Søgne og Greipstad Sparebank i aksjon på den nye frisbeegolfbanen.

– En fantastisk flott bane


– En fantastisk flott bane, og flott at dette etableres utenfor bykjernen. Dette tror jeg vil ha stor betydning for nærmiljøet, og er et solid tiltak for å forebygge utenforskap og å skape samhold i nærmiljøet, sier Ludvigsen.

– Ildsjelene bak har gjort en fantastisk god jobb, og banen er også et fint eksempel på hva som kan skje i samarbeidet mellom kommune, næringsliv, en rekke frivillige, og mange ildsjeler som har drevet frem prosjektet, sier Ludvigsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eirik Skarpeid, en av ildsjelene bak prosjektet, hadde teknikken inne og fikk til et solid kast.

Jan Aimar Kostøl, Kjetil Ersdal, Asbjørn Blankenborg, Eirik Skarpeid, Erlend Ludvigsen og Karl Nerås var en glad gjeng lørdag ettermiddag.

– Vi hadde lyst til å skape noe bra for nærmiljøet, og vi ser at dette er en bane som mange ønsker å bruke. Engasjementet i nærmiljøet har vært stort, så en stor takk til alle som har bidradd, ikke minst til samboere og ektefeller som har holdt fortet hjemme slik at vi har kunnet bruke tid på å realisere dette, fremholder Eirik Skarpeid.

 

Tilbake til forsiden…

Back To Top