fbpx
skip to Main Content
Takket være en solid innsats, og mye arbeid gjort på dugnad, blir den nye frisbeegolfbanen på Nodelandsheia offisielt åpnet lørdag. Foto: Privat.

Lørdag åpner frisbeegolfbanen på Nodelandsheia

– På vegne av Nodelandsheia Frisbeegolf Klubb ønsker vi gjerne å invitere til åpningen av Kristiansands nyeste og Greipstasd bydels første 18-hulls frisbeegolf-bane! Det forteller Tor Markussen, på vegne av Nodeland Frisbeegolf og alle velforeningene på Nodelandsheia i Greipstad.

 

For å markere åpningen har ildsjelene bak prosjektet fått låne skolegården til Tunballen skole for taler, lykkehjul v/ Søgne & Greipstad Sparebank, utdeling av gratis is og grillmat for barna og besøk av proffe folk i bransjen. Det blir snorklipping ved ett av startpunktene (tee). UIike sponsorer, Disc Sør, Visit Sørlandet og andre stiller også med stand.
– Vi åpner kl. 12.00 og holder på til kl. 15.00. Den offisielle åpningen med snorklippingen finner sted kl. 13.00, forklarer Markussen.

Ideen ble født høsten 2023

Ideen til prosjektet så dagens lys på et styremøte i Svarttjønnheia velforening høsten 2023.
– Vi samlet sammen frivillig beboere og representanter fra alle velforeninger på Nodelandsheia til et møte, og derfra startet planleggingen gjennom vinteren. Vi gikk i dialog med kommunen, og banen ble etablert og ferdig bygget på kun 2,5 måneder av frivillige naboer og andre engasjerte.

Er fullfinansiert

Frisbeebanen ligger i et skogsområde mellom Tunballen skole og Svarttjønnheia boligområdet, og er opparbeidet med både en 18-hulls og en 9-hulls «familiebane».
– Vi har fått støtte fra både kommunen, Søgne & Greipstad parebank og totalt 18 hullsponserer – og er nå fullfinansiert! Selve banen er stort sett bygget på dugnad av frivillige og vi har fått god hjelp av håndverkere, naboer og familier, folk med traktor og annet spesialutstyr, forteller Markussen.

– Vi ønsker en åpning som setter fokus på folkehelse, trivsel og lek i nærområdet vårt, på frivillig arbeid og dugnadsånd blant naboer, godt samarbeid med kommunens avdelinger og ikke minst at vi nå har et gratis helårstilbud til skoler, fritidsklubber, speiderklubb og andre barn og unge i Greipstad, fortsetter han.

Tilbake til forsiden…

Back To Top