fbpx
skip to Main Content
Søgne Danseklubb stiller med 30 dansere når EM går av stabelen i Polen.

Søgne Danseklubb med 30 dansere i EM!

Hele 30 dansere fra Søgne Danseklubb stiller når europamesterskapet denne uken går av stabelen i den polske byen Znin.

– Nå har vi øvd og øvd. Det er en spent gjeng som reiser til Polen for å representere Norge, sier Pia Kristine Lieng i Søgne Danseklubb.

Ikke før er jubileumsforestillingen Alladin på Teateret i Kristiansand unnagjort, med 1.300 publikummere, 250 dansere på scenen og en mengde frivillige og supportere unnagjort, før Søgne Danseklubb på nytt skal delta i et stort arrangement.

– Dette er andre gang Søgne Danseklubb stiller i EM. I fjor reiste vi med en mindre gruppe, nå er det 30 dansere og ti foreldre som setter seg på flyet til Polen, sier Lieng.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rikke og Henriette deltar i «duo».

Et solid boost
Nylilg hadde Søgne Danseklubb invitert foreldre, foresatte og annen familie for å vise det danserne skal opptre med i Polen. Stemningen var stor, noe som selvsagt var med på å gi jentene et solid boost inn mot europamesteskapet

Norge stiller med rundt en 60 dansere i EM, og av disse kommer halvparten fra Søgne Danseklubb. Det sier både noe om nivået og ikke minst om at alle som er med i de ulike gruppene som skal konkurrere, er med.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Leah og Mathea deltar også i «duo».

– Det at vi stiller med 30 dansere skyldes at vi stiller med mange som er med i en av konkurransene som heter stor gruppe. Det er ikke slik at vi topper laget og har audition til dette. Det hele er åpent slik at alle som har muligheten blir med, sier Pia Kristine Lieng.

– Det er bredden som til syvende og sist er det avgjørende for at vi stiller med så mange som vi faktisk gjør, legger hun til.

 

Høyt rangert
Søgne Danseklubb deltar i duo, det vil si at to og to dansere opptrer sammen, samt en «small group» hvor Søgne Danseklubb stiller med to grupper. I tillegg kommer «formasjon» i junior 2, samt at noen dansere også har kvalifisert seg til «solo» og «battle», hvor danserne opptrer alene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Linnea og Helle deltar i «duo».

De som reiser til EM er de som har samlet flest poeng nasjonalt i løpet av de fire konkurransene som er blitt arrangert det siste året, hvor man samler poeng ut fra hvordan resultatene har vært i disse.

Det er dermed de som er høyest rangert i Norge som er tatt ut til å representere Norge i EM, og så er det noen som også er reserve. Er det noen som takker nei til plassen, er det disse som da rykker opp og får delta i stedet.

 

Dugnad
Det å delta i EM koster litt. For å få det økonomiske på plass, har jentene solgt vafler, deltatt på dugnad, og var under Sprudlefestivalen som arrangeres på Tangvall til lørdag på plass for å selge hjemmebakte kaker og mye annet godt.

– I tillegg har vi fått inn flere nye sponsorer til konkurranselaget. Aamodt Bygg, Søgne Home og Søgne Handelsforening er alle med og støtter konkurranselaget, hvor de har kjøpt plass på klubbgenseren for ett år, sier Pia Kristine Lieng.

Hun gleder seg til å se hvordan de norske og ikke minst danserne fra Søgne hevder seg. Hun peker på at nivået i EM er skyhøyt. Når så er sagt, så gjør Søgne Danseklubb det bra på landsbasis.

– I EM blir det spennende å se utfallet. Vi var med i fjor, og da hadde vi lave forventninger. Når har nok noen av danserne litt høyere forventninger i år enn det de hadde sist. Når det er sagt, så er det viktigste for oss at vi deltar og er fornøyde med egen prestasjon, og så er vi ikke opptatt av resultatene i det hele tatt, og den rangeringen vi får. Så lenge danserne går av scenen med en god følelse, har vi nailet europamesterskapet på best mulig måte, sier Lieng.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Alida og Andrea deltar i «duo».

Fire Søgne-dansere til VM
– Vi gleder oss masse til EM. Det er kjempebra for klubbfølelsen at disse danserne kan delta og reise ned som et lag. Det er veldig gøy for dem og stor for oss som klubb, sier Lieng.

Normalt så gjør ikke Norge det så bra foreløpig i internasjonale konkurranser. Internasjonalt er det Polen, Slovakia og Danmark som er de store europeiske nasjonene. Nå satses det imidlertid godt i de fleste klubbene for å heve nivået, slik at Norge kan få frem flere dansere som kan være med også i internasjonale konkurranser.

– Nå skal det opprettes et eget landslag i hip hop-formasjon i Norge hvor Søgne Danseklubb har med Mathea Vassnes, Eva Ingebrigtsen og Alida Benjaminson, som skal representere Norge i VM i Nord-Makedonia i oktober. I fjorårets VM var den ei jente fra Norge som til slutt ble nummer fire, sier Pia Kristine Lieng.

 

Tilbake til forsiden…

Back To Top