fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomslands ubeseirede superhest Brenne Borken møter førstkommende søndag den norske eliten for aller første gang. I potten ligger en verdensrekordbonus. Foto: Anders Kongsrud, www.hesteguiden.com.

Verdensrekordbonus i vente for Øystein Tjomslands superhest?

Ubeseirede Brenne Borken tegner til å kunne bli den beste kaldblodshesten gjennom tidende om han fortsetter sin utvikling. Søndag møter han elitetraverne for første gang – i potten ligger en verdensrekordbonus.

 

11 starter, 11 like imponerende seire. Det er hva Øystein Tjomslands superstjerne, fem år gamle Brenne Borken, har prestert på norske og svenske travbaner så langt i sin korte, men imponerende karriere. Den nesten hvite hingsten, borket er den offisielle betegnelsen på fargen, har vist frem fartsressurser man ikke har sett maken til hos noen kaldblodshest gjennom historien. Da han vant sin Derby-kvalifisering i fjor høst, avsluttet Brenne Borken i 1.10-fart, da snakker vi fart som de edlere og raskere varmblodshestene oppviser!

Tangerte rekord i årsdebuten

Sindige Tjomsland har selv vært klar på at han skal matche sin uslipte diamant forsiktig, og planen er at Brenne Borken skal nå sitt toppnivå når han er syv eller åtte år gammel. For to uker siden årsdebuterte Brenne Borken med å vinne i overlegen stil i Finland, og tangerte samtidig sin personlige rekord på 1.20,2. Svarene Tjomsland fikk fra sulkysetet har ført til at han for første gang tar sin juvel ut mot den eldre norske eliten når Jarlsberg Travbane i Tønsberg har lokket med rekordbonuser.

Bestemmer seg etter oppvarmingen

– Det blir jo et helt annet nivå på hestene han skal møte denne gangen, og Brenne Borken må først og fremst utvikle løpshodet sitt og herdes. Hvor fort han kan gå vil jeg ikke spekulere i, men alt kommer an på hvordan hesten kjennes ut for dagen i oppvarmingen. Jeg vil kjenne spensten i steget og at hesten for alvor har dagen før jeg bestemmer meg for hvordan løpet legges opp. Jeg har jo også med stallkameraten Grislefaksen G.L. i løpet og det er ingen kastekjepp i slike sammenhenger. Må Brenne Borken gå utvendig for denne, er ikke utfallet gitt på forhånd, for jeg tror tempoet blir høyt innledningsvis, sier Tjomsland som i tillegg har med en tredje stallhest i Grisle Odin G.L. i det som forhåpentligvis skal bli en fartsfest.

Slik er bonusene satt opp i søndagens rekordjakt:

  • Ved ny banerekord på Jarlsberg utbetales en bonus på 10.000 kroner. Gjeldende banerekord er 1.18.8, satt av Odd Herakles i 2018.
  • Ved ny norsk rekord utbetales bonus på ytterligere 25.000 kroner, slik at man får 35.000 kroner. Gjeldende norsk rekord er på 1.18.4, satt av samme Odd Herakles på Bjerke i 2020.
  • Ved ny verdensrekord utbetales nok en bonus, på 50.000 kroner, slik at man får samlet 85.000 kroner. Gjeldende verdensrekord er på 1.17.9, og er satt av legendariske Järvsöfaks på Gävle tilbake i 2005.

 

Tilbake til forsiden…

Back To Top