fbpx
skip to Main Content
Marivic Saceda og Rim Alsafandi (foran) og Reidun Ertzeid og Wenche Breland (bak) ønsker alle kvinner uansett bakgrunn velkommen til møtene i Regnbuen internasjonale kvinnegruppe.

Regnbuen internasjonale kvinnegruppe 25 år: – Et godt sted å være

– Dette er et godt sted å være, trygt, lærerikt og veldig trivelig.

 

Rim Alafsandi som nå leder Regnbuen internasjonale kvinnegruppe i Søgne bruker mange superlativer når hun skal beskrive hva som er bra med å være med i Regnbuen internasjonale kvinnegruppe.
– Vi kommer fra ulike kulturer, og det å møtes på en arena hvor kvinner møter kvinner, hvor vi har fokus på det som opptar oss som kvinner, er bare så fint, smiler hun.

– Her har jeg fått venner, her har jeg fått gode opplevelser som har vært med på å berike livet, sier Wenche Breland.

Fikk et nettverk

Da hun i sin tid flyttet fra Finsland til Søgne, var det ikke så mange hun kjente i Søgne. Hun ble med i Regnbuen og ble kjent med mange.
– Her fikk jeg et nettverk. Og så er det jo noe med å kunne si hei og stoppe og ta en prat når jeg møter noen på butikken eller ute, utenom møtene, sier hun.

Det sier litt om hvor populær Regnbuen internasjonale kvinnegruppe er, at da kvinnene kunne møtes igjen etter at smitteverktiltakene som følge av pandemien ble opphevet, var det over 40 kvinner fra alle verdensdeler som kom til den første samlingen som ble arrangert.

Det treffet fant sted i 3. etasje på Helsehuset. Nå samles kvinnene på Tangvall bibliotek til faste samlinger en gang i måneden.
– Men vi savner det rommet. Vi trenger jo litt plass til aktivitetene våre. Vi lager jo mat sammen, og på alle treffene serveres det nydelig mat – og vi liker å danse, sier Breland

– Vi er på utkikk etter mer egnede lokaler sentralt på Tangvall, da vi gjerne skulle ha møtene en plass med et større kjøkken, sier Breland.

Ble kjent med mange

Rim Alasfandi er palestiner, kommer fra Betlehem, og kjente ingen i Norge da hun kom til landet i 2009.
– Gjennom Regnbuen ble jeg kjent med kvinner fra andre kulturer og kvinner som alltid har bodd i Norge, svært verdifullt i seg selv. Dette ville jeg virkelig ikke vært foruten, sier Rim Alasfandi.

Det samme gjelder for Marivic Sadeda som kom til Norge fra Filippinene på slutten av 1990-tallet.
– Heller ikke jeg kjente noen da jeg kom til Søgne, forteller Marivic Sadeda som ikke kan få fullrost tilbudet nok.

– Som kvinner er vi glade for det samme, redd for det samme, opptatt av det samme og interessert i å bli kjent og bygge nettverk. Når noe av dette mangler, så går det ut over livskvaliteten, sier Rim Alasfandi.

Egen Facebook-gruppe

Her er det plass til alle, og langt flere, fra både andre land og kulturer, og ikke minst også kvinner som alltid har bodd i Norge. Kvinnene har sin egen side på Facebook, Regnbuen internasjonale kvinnegruppe, hvor de som ønsker kan lese mer.
– Vi er veldig klare på at vi gjerne vil ha med flere, så det er bare å komme på treffene. Alle vil bli godt tatt i mot, sier Reidun Ertzeid.

Kvinnegruppen så dagens lys 29. oktober 1999. Reidun Ertzeid forklarer at Kvinnegruppen skal være et møtepunkt for norske og utenlandske kvinner i Søgne og Songdalen. Gruppen har hatt mange ulike aktiviteter gjennom årene, har fokus på aktuelle temaer og foredragsholdere og noen turer til blant annet Danmark, Jæren og sist høst til Arendal.

– Vi liker veldig godt å formidle kultur på ulike måter, gjennom mat og prat og ved å bli kjent med hverandre, sier Reidun Ertzeid.

Nå planlegger kvinnene en skikkelig jubileumsfest.
– Vi vil gjerne ha den i sentrum slik at de som ønsker å ta buss slik at det blir lett å komme til, sier Breland.

Bildetekst:
Marivic Saceda og Rim Alsafandi (foran) og Reidun Ertzeid og Wenche Breland (bak) ønsker alle kvinner uansett bakgrunn velkommen til møtene i Regnbuen internasjonale kvinnegruppe.

Back To Top