fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomslands superstjerne Brenne Borken feide konkurrentene av banen i sitt første møte med eliten og begeistret travpublikummet etter nok en topprestasjon. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Øystein Tjomslands Brenne Borken med ny seier: – Dette er en superstjerne!

Øystein Tjomslands superstjerne Brenne Borken feide konkurrentene av banen i sitt første møte med eliten og begeistret travpublikummet etter nok en topprestasjon.

Av Richard Ekhaugen

Det var utlovet verdensrekordbonus under et av sommerens største travstevner på norsk jord da Jarlsberg Travbane i Tønsberg arrangerte løp tre dager til ende. Øystein Tjomsland forsynte seg grovt av premiefatet og vant løp samtlige av helgens dager. Høydepunktet ble helgens siste løp, da fenomenet Brenne Borken, ubeseiret så langt i karrieren, skulle ta opp kampen med den eldre eliten for aller første gang.

 

-Dette er en superstjerne!

Været og de ytre forutsetningene gjorde sitt til at et verdensrekordforsøk ble utopi, men Brenne Borken sørget likevel for seiersfest da han sprintet i fra sine garvede konkurrenter og travet topptiden 1.18,9a/1609 meter. Vinnertiden er kun ett sekund unna Järvsöfaks’ legendariske verdensrekord, og personlig rekord for Brenne Borkens del med 1,3 sekunder.
– For en hest dette er! Brenne Borken har alt i seg til å utradere Järvsöfaks’ verdensrekord, litt varmere vær og en litt bedre bane så er han der om kort tid. Dette er en superstjerne!, nærmest sang travekspert Stian Hallenstvedt i studioet hos TV-kanalen Rikstoto Direkte.

 

På verdensrekordjakt


Øystein Tjomsland selv var beveget etter løpet og klar på at utviklingen til Brenne Borken går akkurat slik han drømmer om.
– Dette var veldig langt i fra optimale forhold. Jeg er rørt, det er en voldsom prestasjon av en 5-åring. Banen var ikke optimal i dag og det var litt sur vind. Brenne Borken viser at han er med i den ypperste eliten, og han er en av dem som skal kjempe om å ta verdensrekorden til Järvsöfaks, understreket en stolt sørlandstrener.

Debutanten Tekno Grand og finalevinner Føynland Anna sørget for en topphelg i Vestfold for Øystein Tjomsland med sine bejublede seire fredag og lørdag.

Tilbake til forsiden…

Øystein Tjomslands superstjerne Brenne Borken feide konkurrentene av banen i sitt første møte med eliten og begeistret travpublikummet etter nok en topprestasjon. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Back To Top