
Sykkelguttane advarer
– Vær kritisk til hva du tar med deg hjem
Sykkelguttane har nylig flyttet fra Gyldenløves gate 10 til Skipergata 51 for å få bedre plass. På åpningsdagen for den nye butikken, den 12. juni slo de sin egen rekordomsetning. Med all denne salgserfaringen er det spesielt én ting de advarer mot.
– Folk fikk veldige gode sykler til en god pris da vi hadde 30 prosent avslag på alt av el-sykler under åpningsdagen, forteller Børge Hoem, daglig leder ved Sykkelguttane.
Rekordomsetning
Sykkelbutikken rapporterer med en million kroner i omsetning på åpningsdagen for den nye sentrumsbutikken.
– De gode el-syklene som har en utropspris på rundt 45 000kr, kan du ha i fem til syv år og få 15 000 kroner tilbake når du selger den. De har en enorm gjenbruksverdi, fremholder han.
Samtidig advarer Hoem mot det han kaller cowboy-tilstander på el-sykkelmarkedet.
– Man skal være forsiktig med å kjøpe el-sykler som bare har to års garanti. Det kan medføre brann- og eksplosjonsfare med batteriene, og de gir fra seg farlige stoffer når de utvikler røyk.
Trygghet i merkevarene
Nå produseres jo det meste i fjerne Østen, men Hoem har sett at sykler som ikke er av anerkjente merkevarer, medfører en viss risiko.
– De kjente merkene er som regel bedre sertifiserte for norske forhold – til å tåle regn, frost og veisalt. Våre sykler har derfor fem års garanti, ikke bare reklamasjonsrett, på motor og batteri.
Han påpeker at selv om en sykkel fra et av de kjente merkenavnene kanskje medfører en høyere kostnad enn de mindre kjente, investerer man samtidig i trygghet.
– Ladingen av batteriet foregår jo gjerne hjemme i huset, i garasjen, eller på arbeidsplassen. Da vil jo man helst ikke risikere at det tar fyr.
Børge refererer til skrekkhistorier hvor folk nesten har mistet husene sine fordi ukurante og billige e-sykler fra ukjente merker, har begynt å brenne under lading. Ettersom Sykkelguttane har verksted, utfører de gjerne service på sykler som er kjøpt andre steder.
– Folk må bli mer kritiske til hva de tar inn i hjemmene sine. Billige el-sykler og el-sparkesykler har deler av lav kvalitet, og er ikke like trygge. De kjente merkene tar sikkerheten mer på alvor. Når kunder kommer inn på verkstedet med «billig-produkter» som de har kjøpt andre steder, advarer jeg dem om å ikke lade om natten mens man sover.
Sikkerheten i høysetet
Han er klar over at konkurrenter vil tenke at han driver med skremsel, men til det har han én ting å si:
– Hva om vi kan berge noens liv ved å gi dem råd om hvordan foreta tryggere valg?
– Hvilke merker er de trygge, da?
– Shimano, Bosch og Yamaha gir fem års garanti på alle sine el-sykler. Det har Evoride også begynt med, som er et rimeligere merke. Selv etter syv år, har batteriene fremdeles 60 prosent kapasitet. Det gjelder 90% av alle el-sykler vi selger. Ikke kjøp el-sykler med bare to års garanti. Du har fem års reklamasjonsrett i Norge, men med fem års garanti fra leverandør, står du tryggere som forbruker. Det er det lureste du spør etter i butikken.
Sorry. No data so far.