
McDonalds-sjef til Coop Extra
Fra hurtigmat til dagligvarer
Ingars har aldri jobbet i en norsk butikk, men har blitt butikksjef for COOP Extra som åpnet på Tangen i slutten av juni.
– Det ble ganske mange på åpningsdagen – mange gode kundeopplevelser. Det var litt over forventet antall besøkende. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på at det er en fin butikk vi har. Da gikk det unna med smågodt, frukt og grønt, som var på tilbud, forteller Ingars Belovs (33), butikksjef for Coop Extra på Tangen.
Dagligvareforretningen som har 12 ansatte, vil tilby det en forventer å finne i en Coop Extra.
– Det er ganske likt konsept. Extra står jo for å ha ryddige og fine butikker med et stort utvalg og god kundeservice, og det gjelder også for denne butikken.
Område i utvikling
Tangen er et område i vekst, med mange leiligheter som er i ferd med å åpne. Samme dag åpnet dessuten Trond Moi sin nye, franske restaurant, La Recette få meter nedenfor.
– Det er jo mye som skjer her i området nå, og vi ønsker jo å være der hvor kundene våre er. Her er det skoler og møtesteder for de unge, badestrand og mange aktiviteter.
Tett med butikker
Konkurranse er ikke noe som bekymrer ham, med Kiwi og Rema 1000 et steinkast unna.
– Det er ganske vanlig at de store butikk-kjedene etablerer seg i området. Det er populært at de tre største ligger på samme sted. Det trekker flere kunder til området. Det er ikke noe nytt.
Selv om butikken åpnet 19. juni, eksisterer ennå noen av åpningstilbudene.
Uvanlig bakgrunn
Ingars har ikke en litt uvanlig bakgrunn sammenlignet med andre butikksjefer.
– Jeg har bakgrunn fra restaurantbransjen og var restaurantsjef ved McDonalds i Markens gate tidligere. Jeg har kanskje ikke jobbet like mye i dagligvarebransjen som andre butikksjefer, men jeg bidro litt i butikkene som mamma drev i Latvia da jeg var ung.
Overgangen fra hurtigmat til dagligvarehandelen var likevel stor.
– Det var litt av en overgang med tanke på å lære seg nye systemer, men det å jobbe med mennesker og by på god kundeservice, er jo det viktigste. Det andre lærer man jo fort. Jeg tror jeg har det som skal til for å drive god butikk. Jeg har sans for kundebehandling og vet hva som forventes i en dagligvarebutikk.

Sorry. No data so far.