fbpx
skip to Main Content

Droppet ut av Miss Norway

LUND: Lilly Sødal (21) er første nordmann til å få plassering i to internasjonale misse-finaler.

 

Lilly Sødal er deltaker i Miss Norway 2024, og det er ikke første gang hun deltar i en missekåring.
– I 2021 ble jeg med i Miss Norway fordi jeg hadde interesse for modellyrket. Jeg lærte en masse på de åtte månedene.

Miss Earth-finalist

Likevel fikk hun ingen topp-plassering.
– Jeg var ikke blant de fem beste, men jeg ble invitert til å delta i Miss Earth 2022 i Filippinene, den fjerde største internasjonale missekåringen i verden. Der fikk jeg en topp 20-plassering blant 86 deltakere. Dermed ble jeg første nordmann til å få en plassering på hele 18 år, forteller hun.

Miss Globe-finalist

I fjor deltok hun i Miss Globe, i Albania, og havnet blant de 15 med høyest vurdering av 55 deltakere.
– Det gjør meg til første nordmann til å få plassering i to internasjonale missekåringer.

Å delta i Miss Globe hadde sin pris.
– Jeg var med i Miss Norway 2023, men valgte å droppe ut for å delta i Miss Globe fordi jeg ønsket mer erfaring slik at jeg kunne styrke mitt kandidatur i Miss Norway.

Brenner for bærekraft

Missedeltakelsen ser hun på som en viktig plattform hvor hun kan få en stemme til å snakke om det hun brenner for.
– Mitt mål er å spre kunnskap og bevissthet om viktigheten av bærekraft til privatpersoner, samt oppmuntre dem til å ta mer bærekraftige valg.

Dette snakker hun om på bloggen sin og i forskjellige avisartikler.
Miss Norway-finalen finner sted i Oslo den 10. august. Vinneren inviteres automatisk til delta i Miss Universe, som i år blir arrangert i Mexico.

Hadde livvakt

Høydepunktet har vært å få reise til Filippinene.
– I Filippinene er missekåringer en stor greie. Vi hadde livvakter og tilhengere som fulgte etter oss, ville ta bilder og gi oss gaver. Jeg hadde en hel sekk full av gaver fra fans med hjem. Man fikk litt følelsen av å være kjendis der.

Nå håper hun at missekåringer skal bli større i Norge.
– Det er et ganske stort mål, men jeg er den deltakeren som har mest internasjonal erfaring fra missekonkurranser. Derfor prøver jeg å få belyst slike konkurranser mer.

Eid av Trump

Nå er målet Miss Universe, den største internasjonale skjønnhetskonkurransen. Miss Universe var tidligere amerikansk eid, av blant andre Donald Trump, men er nå meksikansk og thailandsk eid. Telemundo har kringkastingsrettighetene.
– Hvis jeg vinner Miss Norway kommer jeg videre til Miss Universe, hvor jeg har veldig lyst på en topp-20-plassering. Da blir jeg første nordmann til å få det til på 19 år.

Deltakelsen tar mye tid, hevder hun.
– Vi skal gjennom utrolig mye. Vi skal gjøre en del veldedig arbeid. Vi skal få tak i sponsorer, gjøre oppdrag for dem og snakke med pressen. Jeg blogger fire ganger i uka, går på foto-shoots, og promoterer på sosiale medier hver dag. Jo nærmere vi kommer finalen, jo mer tid må vi bruke på dette. Jeg håper også å få gå rundt på skoler og snakke om bærekraft etter hvert.

MISS GLOBE: Lilly Sødal på Miss Globe-finalen I 2023. Foto: Errold Webber
Back To Top