fbpx
skip to Main Content
FULL FART: Mange vil feriere i egen båt i sommer. Det merker Rune Nilsen hos Båtspesialisten. I bakgrunnen får en 38-fots Nimbus Commander påført bunnstoff.

Drømmen om det gode liv på sjøen

Båtbransjen i siget:

Korona-stengningen i mars må ha ført til et oppdemmet behov for å komme seg ut på sjøen. Det merker Rune Nilsen ved Båtspesialisten i Industrigata på Lund.

 

Ja, nå vil folk på havet, ingen tvil om det, dessuten er det tidligere sesongstart enn vanlig. Jeg har aldri før solgt og formidlet så mange båter så tidlig på året som i år, forteller Nilsen.

Vi treffer ham en tidlig morgen inne i verkstedet hvor det er høyt aktivitetsnivå med klargjøring av båter som snart skal få ny eier. Mobiltelefonen til Rune Nilsen ringer i ett sett og forsterker ytterligere inntrykket av at nå er det høysesong i båtbransjen.

– Egentlig har det vært høyt tempo i hele år, og jeg merket lite til at Norge stengte 12. mars, så her har vi gått klar og vel så det. Det som er litt spesielt i år, er at det er mange som vil prøve båtlivet for første gang. Dessuten er det en del som har hatt båt før men som har vært uten i mange år, som nå kommer tilbake og vil prøve sjølivet på nytt, forklarer han.

Allsidig virksomhet

Rune Nilsen og hans mannskap, opp mot ti i tallet i høysesongen, driver en allsidig virksomhet i gamle «Skruen». Det var her Kristiansand Skruefabrikk og Mekaniske Verksted hadde tilhold for en del år siden.

– Alt fra A til Å, jeg formidler båter, selger nye og brukte, tar service, oppgraderer båter og installerer radar, alarm og lydsystemer, og vi syr puter og annet til innredningen, ramser Nilsen opp.

Båtopplag er en annen viktig bit av virksomheten. Det er blitt vanlig at båtfolket overlater utsetting, opptak og lagring til profesjonelle. Nilsen kan tilby 3000 kvm fordelt på noen haller på Lund. Han skulle gjerne hatt mer plass.

– Det er fullt, ja, og de fleste vil jo at vi tar service og eventuelle reparasjoner også når vi først har farkosten i hus. Samtidig har jeg åpnet for litt «gjør det selv»-opplegg, hvilket vil si at eierne kan få tilgang til opplaget og fikse ting selv, om de så ønsker. Det er jeg visst alene om å tilby og det har virkelig slått an, forteller han.

Lang levetid

Båter fra de minste til de riktig store som strekker seg til femti fot, har fått plass i den romslige verkstedhallen. En Nimbus på 38 fot får påført bunnstoff og gjøres klar for en ny eier som kan se frem til det gode liv på bølgene.

En 25 fots Windy frister med sine lekre og slanke linjer, er oppgradert og fremstår nesten som ny.

– Skikkelig solid kvalitet, dette. Med rett vedlikehold kan en Windy vare i 30-40 år, så denne, som er omtrent ti år gammel, skal kunne gi mange år med båtglede til sin nye eier, forsikrer Rune Nilsen der han har tatt plass i førersetet slik at vi kan få tatt bilde med et visst maritimt preg.

Mange båter

Rune Nilsen har mange båter selv.
– Da er det snakk om demonstrasjonsbåter og visningbåter jeg får anledning til å bruke før de blir solgt videre.
Rune skaffer alle typer båter, noen ganger fra utlandet. Enkelte av dem kommer aldri innom her i det hele tatt før de blir videreformidlet.
– Jeg har opparbeidet meg et stort kontaktnett med årene, forklarer Rune Nilsen.

Ferie får han ikke tid til før i juli.
– Da har vi fått levert ut det vi skal av båter, og det roer seg for noen uker, men allerede i august skal de første ha båten opp av vannet og inn i opplag, så da er det på`n igjen.

 

DRØMMEPLASSEN: Rune Nilsen har tatt plass i kapteinstolen på en 25-fots Windy, riktig en plass å drømme om det gode liv på sjøen. At telefonen stadig ringer, synes ikke å legge noen demper på humøret – snarere tvert i mot, det er jo gode kunder man lever av.
AVANSERT TEKNIKK: En båtkrybbe som heves ved hjelp av hydraulikk gjør det lekende lett å manøvrere store båter ut og inn av hallen med truck.
Back To Top