fbpx
skip to Main Content
Lars Emil Nielsen og Svein-Helge Vikse står bak forestillingen "Pieder Ro - Når kvelden kommer siganes".

«Pider Ro – Når kvelden kommer siganes» i Skolehuset Ny-Hellesund

Det blir et herlig gjensyn med Pider Ro når skuespiller Lars Emil Nielsen og musiker Svein-Helge Vikse setter opp tre forestillinger i skolehuset Ny-Hellesund på Monsøya første helgen i august 2023.

 

Forestillingen heter «Pider Ro – Når kvelden kommer siganes». Mange sørlendinger kjenner allerede godt til forfatteren Gabriel Scott og hans bok «Pider Ro ́s historier». I forordet til denne boken skriver Gabriel Scott:
Pider Ro (1839-1915) var en skrønemaker av de helt store. Han holdt til i en gammel skøyte på havnen i Kristiansand der han bodde sammen med hunden sin «Ludafisk».

– Et fortellertalent av de sjeldne, sa forfatteren Gabriel Scott som besøkte Pider Ro flere ganger i 1890-årene og fikk ham til å fortelle sine historier fra sitt liv på havet.

«Jeg satt og samlet flittig i pose, som jeg har gjort det så mang en gang, og merket mig sproget og tonen og måten, men det betyr ikke at historiene bare er Pider Ro ́s. Det riktige vilde vel være å si, at de ikke var blitt til, hvis Pider Ro ikke hadde levd.»

I forestillingen «Pider Ro – Når kvelden kommer siganes» blir en god del av disse historiene fortalt av Lars Emil Nielsen «i karakter». Innimellom synges sørlandsviser.

Lars Emil og Svein-Helge har de siste par årene besøkt mange steder med disse historiene og visene, blant annet Lyngdal, Sygna og Arendal kulturhus (april 2023), samt Lillesandsdaene, Fullriggeren Sørlandet i tillegg til mange mindre oppdrag og eventer.

Tidligere har de også jobbet sammen på Kildens «To i båden – Sørlandsvisa 100 år».

Tid: Fredag 4/8, lørdag 5/8 og søndag 6/8-23 kl. 19:00 alle dagene.

Transport: M/B Høllen går fra Høllen alle dagene presist kl.18.30 med retur kl. 2030

Billettpris inkl. t/r båt. Antall billetter båt+teater 63 personer per forestilling.

Billetter på Ticketmaster.

Back To Top