fbpx
skip to Main Content
Illustrasjon: Lisen Vennesland

Dating – et spill

Stevnemøter i 2020:

Man vet når man vet, sies det. Vel, jeg har visst det sånn ca. 18 ganger. Enda er jeg ikke gift.

 

Det har nettopp gått opp for meg at dating er et spill. Hvorfor har ingen av mine venninner sagt dette til meg? Er det en gruppetekst jeg ikke har fått? Dating er en slags sjakk in real life hvor målet er å lure den andre personen til å kun skulle kysse og sove med en og samme person. I dating-verdenen er det flere taktikker som brukes, og kan man ikke reglene, er man sjanseløs.

Jeg skulle ønske det var slik som på Sims. Der får du en tomt, bygger et hus og flytter inn med en partner du har satt sammen helt selv – alt på én og samme dag. Deretter blir man kjent, flørter, kysser, krangler om hvem som skal bruke toalettet først, blir kjærester og plutselig kommer det en baby.

Jeg spilte mye Sims da jeg var yngre. Jeg vet nå at Sims ikke er en virkelighetstro simulering av livet likevel. Jeg vet også at dating over 30 er som å gå på isen på to såpestykker. Det er umulig. Ikke nok med at det er vanskeligere å treffe folk nå, men alle de gode er tatt. Dette får meg selvsagt til å stille spørsmål til hvorfor jeg selv enda ikke er tatt. Frem til det motsatte er bevist, eventuelt frem til noen legger frem bevis, velger jeg å se på meg selv som en skikkelig catch. I stedet for å sette dating på hylla, mens du venter ut samtlige skilsmisser, tenker jeg at det jo må være en person der ute for meg og andre single også.

Teksting

Når du endelig har kjempet deg gjennom et hav av single, finner du den ene uslepne diamanten som du tenker at man på sikt kan ta med hjem til mamma. Siden vi er i 2020, møtes man enten på jobben eller på en dating-app. Mesteparten av kommunikasjonen går via teksting. Tekstingen som skjer før det avtales en date, er en kunst i seg selv. Her er det flere minefelt man bør unngå.
Jeg tror det er her det stopper opp for veldig mange. For, hvordan skaper man egentlig spenning og begeistring via teksting?

Jeg har ei venninne som er helt rå på dette. Hun fikk til og med et påskeegg levert på døren av en hun aldri hadde møtt. Nærmeste jeg kommer denne opplevelsen var da jeg fikk et mystisk kort i posten på Valentines, som viste seg å være et takkekort fra en dåp. Kortet var i tillegg sendt feil. En annen valentinsdag fikk jeg ved en feil to pizzaer i stedet for én levert på døren. Det er den beste valentines jeg noensinne har hatt. (Sorry til de menn som faktisk har gitt meg roser på valentines, men pizza er bedre enn roser).
Når du behersker kunsten å tekste og ting flyter greit, vil den som er mest nysgjerrig spørre den andre personen om en date. I dag pleier man å kalle en date for å “ta en kaffe” og man orker ikke pynte seg fordi man er litt sliten.

Første date

Første date kan skje på kafé, restaurant og også i hjemmet til en av partene. Mannen viser sin interesse ved å prøve å få kvinnen til å le og kvinnen viser sin interesse ved å le av samtlige tørre «dad jokes». Mannen later som om han liker når kvinnen snakker om duftlys og forteller om dagen sin, og sammen utveksles det hete blikk.

Daten avsluttes på flere måter. Med et håndtrykk, en klem eller et kyss, sammen eller alene i sengen. Uansett er det nå viktig at du etter endt date ikke foretar deg noe som helst. Etter daten skal man nemlig spille et spill hvor hvor taperen er den som sender melding først.Den som får melding må helst ikke åpne den med en gang og må i alle fall ikke finne på å svare før det har gått minst 5 timer. Har jeg hørt. Hvis du trodde det var komplisert å finne en date, tok du feil. Det er nemlig nå at ting virkelig begynner å bli vanskelig.

Etter første date, hva nå?

Gratulerer med dagen, du har nå hatt en forhåpentligvis vellykket første date. Hva nå? Skal du sende melding samme dag, dagen etter eller ikke i det hele tatt? Skal du sende 100 røde roser, booke en lang-weekend?
Svaret er tydeligvis nei. Man må for all del ikke virke for interessert. Da er du desperat og det er vel ikke den vibe´n du vil sende ut. Man må helst vise at man er en veldig opptatt person og at det skjer vannvittig mye spennende i livet ditt. Du må ikke si ja til første foreslåtte dag for date nr to. Hvis du som meg ikke alltid er så veldig opptatt, kan du fint bare late som at du er det.

Tips: Poste ting på sosiale medier. Jeg nevner i fleng, matlaging, lange spaserturer som egentlig er en kamuflert tur til butikken, sosiale happenings som egentlig er at du drikker et glass vin alene. Her er det bare å være så kreativ som du kan. Familietreffet hos bestemor til helgen kan se vilt spennende ut for folk som ikke kjenner deg godt på Snapchat bare du tar bilde i de rette vinkler. Styr unna bilder av rullatorer og napoleonskaker.
Mest sannsynlig har det nå gått noen dager siden første date. Kanskje har du fortsatt ikke hørt noe. Mest sannsynlig er dette fordi motparten spiller samme spill som deg. Det er denne fasen som er “the waiting game”. Det er hardt og brutalt. En av dere sprekker til slutt. Det bør være personen som inviterte på date som får melding først denne gangen. På den måten balanseres makten i det potensielle forholdet og legger et godt grunnlag for fremtiden.

Ikke et spill

Så, dette var dating slik vi alle egentlig hater det, slik jeg syns det ikke burde være. Når man dater er det jo for å bli kjent og for å sjekke et mulig potensielt forhold. Det er ikke et spill, det er ikke et kappløp. Det er to mennesker som treffer hverandre over hyggelig selskap. Jeg tror også man overtenker for mye etter første date, meg selv inkludert. Vil han sende meg en melding? Hvor lenge må jeg vente før han tar kontakt. Var det et bra eller dårlig tegn at han bare ga meg en klem da han gikk? Kvinner tror kanskje vi er alene om å tenke dette. Jeg har flere guttevenner som kan fortelle at de tenker akkurat de samme tankene. Så, der var katta ut av sekken. Vi er nok mer like enn vi tror. Man kan ikke forvente at andre skal kunne lese tankene dine. Syns du daten gikk bra og gjerne vil treffe han/hun igjen, si det!

Derfor skal du, kvinne som mann, sende den meldingen du vil sende, spørre om den andre personen vil treffes igjen. Vis din interesse. Livet er for kort til å spille spill og sitte å vente.

Happy dating.

Back To Top