fbpx
skip to Main Content
TENKEBOKS: Sondre Paulsen og lagkameratene skal konkurrere under helt andre omstendigheter en normalt. Veteranen påpeker at den mentale oppladningen før kamp blir viktig når fulle tribuner blir tomme tribuner.

ØIF: – Den mentale oppladningen må være optimal

FÅ TILSKUERE:

 

Kontrasten til tiden der man måtte trene med musikkanlegget på full styrke for å håndtere lydnivået i seriekamper – til tilnærmet «tomme» tribuner er stor. Sondre Paulsen tror de mindre klubbene kan få en liten fordel om spillerne ikke leverer en solid mental oppladning foran hver kamp.

 

– Vi har vært heldige som har opplevd fullt hus i Nedeneshallen og fullt hus i Sparebanken Sør Amfi. Hvis vi ikke er mentalt forberedt på å spille for rundt to hundre tilskuere, kan det fort blir en ulempe for kanskje oss, Elverum, Kolstad og Nærbø. Det blir uansett et antiklimaks, sier Paulsen.

Eliminering

Paulsen forteller at han alltid tenker gjennom kamper på forhånd. I veteranens hode tas blant annet jubelbrus, adrenalin, innløping før kamp og ulike spill-sekvenser med som en del av den mentale oppladningen.

– Vi merket allerede under den første seriekampen i vår borte mot Elverum at det ble en merkelig stemning. Oppladningen blir spesiell, men om vi gjør jobben vår på forhånd vil antiklimakset bli mindre. Publikumslyden må elimineres bort fra tankearbeidet. Treningskampene før sesongstart ble langt mer reelle enn tidligere, sier han videre.

Uvisst

Danske Skanderborg skulle ha spilt treningskamper i Arendal for to uker siden, men måtte forbli hjemme i Danmark. Restriksjoner inn og ut og i hovedstaden skaper mye usikkerhet. Hovedstadsklubben Bækkelaget har i praksis samme smittenivå som røde land i Europa. Sesongstarten i Bundesligaen er utsatt og alt som omhandler europacup-spill står i limbo.

– Vi som har vanlig jobb, må antakelig i full karantene om vi skal spille kamper i røde områder. Det er mange spørsmål og stor usikkerhet rundt hvordan høsten blir. Vi får nesten ta det som det kommer. Tidligere landslagstrener Robert Hedins 1.divisjonslag Nøtterøy skulle også ha spilt treningskamp mot ØIF i begynnelsen av august. Nøtterøy hadde fått påvist smitte i troppen, noe som resulterte i avlyst kamp.

– Den nye hverdagen er uviss. Det er det eneste som er sikkert om dagen, slår han fast.

Opphenting?

 

Paulsen trekker frem opplevelsen ham og resten av troppen hadde i den første treningskampen. Runar gikk raskt opp i 6-1. Alle som har sett en håndballkamp vet at det ikke betyr krise om det gjenstår 50 minutter av kampen, men uten publikums drahjelp kan opphentinger bli krevende.

– Det blir utvilsomt mer krevende å hente inn igjen en dårlig start. Dommerne vil ikke oppleve samme press fra publikum. Å finne flyten med publikum i ryggen blir mer krevende. Selv om konkurranseinstinktet alltid vil være der, kan det likevel by på utfordringer. Det er mange elementer som endrer seg i en kampsituasjon. Rammen blir annerledes. Kanskje det blir enda flere taktiske kamper, der taktikk og det å treffe fra start blir enda mer viktig nå enn tidligere, funderer Paulsen.Samtidig tror han erfaringen som er å finne i ØIF Arendal-troppen er en fordel utover det selvsagte.

– Har man vært ute en vinternatt tidligere, stresser man ikke på samme måte som om man var fersk på toppnivå. Foreløpig ser situasjonen ut til å bli langvarig, og vi blir nok mer og mer vante med den nye normalen. Det blir en sesong få glemmer, avslutter Sondre Paulsen.

Back To Top