fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomsland står med utrolige 28 Kriterie- og Derby-titler som trener. De kommende dagene kan travtreneren fra Søgne sikre seg nye sølvpokaler til et allerede velfylt premieskap. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Øystein Tjomsland med 12 klassiske håp

Fakta: Øystein Tjomslands finalehester

Derbystoet (1. premie 600.000 SEK)

 • Siri Donna
 • Vega
 • Teknopuma
 • Nelson Helen

Svensk Kallblodsderby (1. premie 600.000 SEK)

 • Bore Mikkel

Kriteriestoet (1. premie 500.000 SEK)

 • Elita
 • Garli Andrea
 • Sjø Kosa

Svensk Kallblodskriterium (1. premie 500.000 SEK)

 • Sjø Prinsen
 • Bjørli Bolt
 • Skeie Balder
 • Re Alkapital

Fredag og mandag kjører svenskene sine største juniorløp for sesongen, Kriteriet og Derby. I begivenhetenes sentrum står en 52-åring fra Søgne.

 

Travsportens storløpssesong er for alvor i gang, og Øystein Tjomsland har blant annet gjennom sin NM-tittel på hjemmebane tidligere i sommer vist at han på ingen måte hviler på sine laurbær. Sørlendingen står med utrolige 28 Kriterie- og Derby-titler som trener, og de kommende dagene har 52-åringen fra Søgne store sjanser til å fylle det fra før så velfylte premieskapet med ytterligere sølvpokaler.

Enorm forsøksvinner

I dag, fredag, avgjøres Derby-løpene i Sverige på Östersund Travbana, mens Dannero Travbana utenfor Kramfors i Ångermanland er vertskap for Kriterie-finalene den påfølgende mandagen. Øystein Tjomsland stiller med ikke mindre enn 12 stallhester på startstreken i de fire finaleløpene, flere av disse tilhører den ytterste favorittskaren i sine klassiske løp. Størst forventninger knytter det seg til fire år gamle Bore Mikkel som må finne seg i å bekle favorittrollen etter en imponerende forsøksseier for snaue to uker siden, noe treneren selv istemmer.

– Bore Mikkel var enorm fra tet i kvalifiseringen. Det er klart jeg har tro på min hest i finalen, understreker Tjomsland.

To av Tjomslands finalehåp er født og oppvokst på Sørlandet. Både Sjø Kosa og Sjø Prinsen er oppdrettet av Harald Wennesland fra Lillesand.

Back To Top