fbpx
skip to Main Content
Klar til innsats: Brynjulf Mosland gleder seg til å komme i gang med en allsidig virksomhet gjennom Seniorene AS. Hekksaksa vil nok bli flittig brukt og ellers spenner jobbene fra hjelp med data til snøskuffing.

Spreke pensjonister klar til innsats

Seniorene AS:

«Et selskap med unge pensjonister som hjelper med småjobber – alt du ikke trenger fagfolk for å utføre».

Slik presenterer de seg selv i en informativ folder, nyslåtte pensjonister som ikke trives med et liv på sofaen og i TV-stolen. Seniorene AS, som er navnet på virksomheten, ble stiftet av ekteparet Gudrun og Jan Erik Jepsen i Bergen for fire år siden. De første årene var det folk i Bergen som fikk nyte godt av innsatsen, mens det senere har skjedd en knoppskyting slik at det nå er opprettet virksomheter i hele landet. Også i Kristiansand og Vennesla. -Så langt har jeg fått tak i fem-seks spreke pensjonister som er klar for å gjøre en innsats i lokalmiljøet, nå må vi bare bli kjent blant folk flest slik at de tar i bruk tilbudet, forteller Brynjulf Mosland, avdelingsleder i Kristiansand og Vennesla.

For alle

-Hvem er det som kan bruke tilbudet?

– Alle, dette er ikke bare rettet mot eldre selv om vi er pensjonister, vi som som jobber. Mange er i tidsklemma og kan ha behov for hjelp til å klippe plen, stelle i hagen, kjøre vekk søppel, montere møbler, spekteret er stort, men det er snakk om ikke-faglig arbeid, understreker Brynjulf. Han ble selv pensjonist for halvannet år siden etter å ha jobbet som markedssjef i Tratec Norcon en årrekke. Med bakgrunn som ingeniør, og dessuten ivrig handyman, var ikke et stillesittende liv uten aktivitet noe alternativ. Det vitner garasjen om, her er det fylt opp med to ATV’er og dessuten verktøy som spenner fra motorsager til bittesmå bor. Utenfor står en Volkswagen varebil av edel årgang som er kjekk å ha når maskiner og annet skal transporteres. Både private, borettslag og bedrifter kan benytte seg av tilbudet til Seniorene AS. Timeprisen er 450 kroner inkludert mva, med litt tillegg om arbeidet krever bruk av maskiner. Seniorene får litt lønn, mens overskuddet går til å dekke lønn til noen få ansatte. Eventuelt overskudd går til veldedige formål.

Bidrar til samfunnet

– Altså, Seniorene er en ideell organisasjon som ser verdien i å bidra i samfunnet med tjenester og å engasjere unge pensjonister til aktivitet. Samtidig skal de som bruker oss vite at det er trygt, alle som jobber er referansesjekket og vi tar alt innen HMS på alvor, påpeker Brynjulf Mosland.
Avdelingslederen er spent på responsen i markedet når de nå går ut med tilbudet. Selv blir han uansett ikke arbeidsledig:

– Jeg synes det er gøy å være på litt forskjellige arenaer, i dag er jeg støttekontakt for en ungdom, jeg tar på meg forskjellige oppgaver i Lund kirke, og så har jeg familietilknytning til Kvarstein gartneri som er nærmeste nabo og hvor jeg hjelper til med mye forskjellig. Alt verktøyet og maskinene jeg har i garasjen er til for å brukes, så nå håper jeg folk vil ta kontakt ut over høsten og vinteren, avslutter han.

Les mer på hjemmesiden deres: www.seniorene.no

 

 

Back To Top