fbpx
skip to Main Content

Beintøffe Rosseland-elever: BEST I LANDET!

– Dette er bare så gøy. Vi er jo best i landet! Line Pedersen Sjøberg strålte som en sol, da hun og klassekameratene i 6. klasse på Rosseland skole torsdag fikk vite at klassen har vunnet Beintøft 2020, i konkurranse med over 2.200 andre klasser fra hele landet. Beintøft er Norges største gå-til-skolen-aksjon, og engasjerer mange, både barn og voksne.

 

– Jeg ble så glad da ordfører fortalte at vi var blitt best. Jeg trodde han mente vi var den beste klassen på Rosseland skole, men så var vi best av alle skolene i hele Kristiansand og i hele Norge. Det er helt SYKT, sier Line Pedersen Sjøberg opprømt.

– Jeg er bare så stolt på deres vegne. Dere har gjort en fantastisk innsats. Gratulerer, sa en glad ordfører Jan Oddvar Skisland, da han kunne overrekke det synlige beviset på at 6. klasse ved Rosseland skole hadde gått til topps i Beintøft og blitt den beste klassen i landet, nemlig en sjekk på 30.000 kroner.

 

Kom som et sjokk

– Dette kom som et sjokk, men det veldig moro at vi vant. Det har vært veldig gøy å være med på, sier elev Benedicte Javalds.

– Det er alle elevene i klassen som bestemmer hva vi skal bruke premien til, sier Line Pedersen Sjøberg.

– Det er mye vi kan gjøre, vi kan ha utflukter, og det hadde vært gøy om vi fikk til å ta turen til Skyline, eller andre steder hvor vi kan ha det veldig gøy sammen, sier hun.

Kontaktlærer for 6. klasse, Gunhild Skjørdal Jahr, berømmer varmt innsatsen som elevene har lagt ned.

 

Alle elevene har vært med

– Konkurransen startet i slutten av august og har pågått frem til nå. Alle elevene i klassen har bidradd. De har gått eller syklet til og fra skolen. Elever som av ulike årsaker trenger transport, har også vært med slik at alle kunne være med og bidra, sier Skjørdal Jahr.

– Det har vært fint å ha hatt et fellesprosjekt i klassen som alle kan være sammen om. Vi har under konkurransen hatt ukeplaner hvor elevene i tillegg til å gå fra og til skolen, har plukket søppel, vi har via ulike innfallsvinkler hatt fokus på forurensning, bærekraft, folkehelse og livsmestring, sier Skjørdal Jahr.

 

Best av 53.000 elever!

– I år har over 53.000 elever og 2.200 skoleklasser deltatt på kampanjen. Med Beintøft ønsker Miljøagentene å bidra til større miljøengasjement og bevisstgjøring av miljøproblemene knyttet til bilkjøring i skole og lokalsamfunn, sier Arne Otto Iversen i Klimaalliansen.

– Miljøvennlig transport til og fra skole og jobb gir mindre luftforurensing lokalt og lavere CO2-utslipp skapt av biltrafikk. Det oppstår færre trafikkfarlige situasjoner, og barna blir mer opplagt til å ta til seg kunnskap gjennom hele skoledagen. Beintøft er en nasjonal kampanje i regi av Miljøagentene, med støtte fra blant annet Miljødirektoratet, Samferdselsdepartementet, Handelens Miljøfond og Norad, sier Iversen.

 

Løsningsorientert engasjement

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon, og vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn på barns premisser. Miljøagentene arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe!

– Denne konkurransen er så konkret, nemlig å gå frem og tilbake til skolen. Så ser barna at det nytter, at det å gjøre innsats betyr noe. Gjennom den innsatsen som barna legger ned, blir de forbilder og rollemodeller for oss voksne. Det er med miljøengasjementet som da Norge i sin tid begynte med kildesortering av søppelet: Barna begynte og lærte foreldre og familie gode vaner, som nå er blitt til noe vi alle gjør, sier Iversen.

Også rektor Tim Kelly og assisterende rektor Kristian Vernegaard berømmer innsatsen til skolens elever. Faktum er at elevene ved Rosseland skole har gjort det til vane å komme høyt på resultatlisten.

– Elevene har tidligere vært vinnere både lokalt og regionalt, men det er første gangen de blir best i landet. En stor da, smiler Kelly og Vernegaard.

 

Kake må til når noe så stort som dette skal feires.
Ordfører Jan Oddvar Skisland med sjekken.
Kaken smakte godt.
Full jubel da 6. klasse gikk til topps i konkurransen Beintøft.
Alle klassene får selvsagt en premie for å ha vært med: En fotball til felles bruk i klassen.
Back To Top