fbpx
Annonse:
TENK DEG OM: Veien Fra Arbeidsledig Til Jobb Kan Faktisk Være Ganske Lang. Det Hjelper Ikke Med Folk Som Dømmer Deg Og Kaller Deg Lat Fordi Du Går Hjemme På Dagpenger.
TENK DEG OM: Veien fra arbeidsledig til jobb kan faktisk være ganske lang. Det hjelper ikke med folk som dømmer deg og kaller deg lat fordi du går hjemme på dagpenger.

Hva jobber du med?

Jobbløs:

Å søke jobber kan være rimelig slitsomt, spesielt når folk hele tiden spør eller dømmer deg.

Se for deg at du er på fest. Du er arbeidsledig. Det er nye mennesker her du ikke kjenner. Du må fortelle om deg selv til samtlige som ønsker å bli kjent med deg.
La meg herved presentere spørsmålet du har gruet deg til hele kvelden: “Hva jobber du med?”

Arbeidsledig

Når du er arbeidsledig er ikke dette det gøyeste spørsmålet å få, nemlig. Hver gang en møter nye mennesker, er dette et av de vanligste spørsmålene å bli stilt. Det er lett å føle at svaret på dette spørsmålet definerer deg. Det er ikke noe gøy å måtte svare at “Nei, jeg har faktisk ikke jobb.”, ei heller gir det god stemning med alle oppfølgingsspørsmålene som følger.

En kan ha mistet jobben, fått sparken, mistrives på arbeidet, eller rett og slett blitt ordentlig syk av å jobbe der en gjorde. Kanskje har du gått sykemeldt fra arbeidsplassen din i lengre tid og gruer deg til du skal tilbake. Kanskje er du nettopp ferdig med studiene, men det er ingen som trenger nye ansatte innen reiseliv akkurat nå.
Spørsmål rundt jobb er ofte noe en gruer seg til når en skal treffe nye mennesker, når ting ikke er helt på plass.

Press

Veien fra arbeidsledig til jobb kan faktisk være ganske lang. Det hjelper ikke med folk som dømmer deg og kaller deg lat fordi du går hjemme på dagpenger. Skal en trekke noe positivt ut fra alle som har mistet jobbene sine grunnet corona, må det være at flere får forståelse. Forståelse av at det å være arbeidsledig ikke er fordi du er lat og heller bare vil være hjemme å streame Netflix. Javel, så kan en som arbeidsledig sove litt lengre på morgenen noen ganger, mens du i jobb må stresse deg til kontoret. Men har du tenkt på at det å lage CV, og den perfekte jobbsøknad som passer til hver enkelt jobb en søker på faktisk er en heltidsjobb i seg selv? For ikke å snakke om dialogen og krav som må følges opp med NAV når du får dagpenger. Det er også et konstant stress å tenke på at du nå får et hull i CV ‘en, som du sikkert blir spurt om å forklare ved neste jobbintervju.

Ikke bare skal søknader skrives og sendes. Du skal møte opp på intervjuer og alltid stille som den beste versjonen av deg selv, til og med når du har en dårlig dag.

Du konkurrerer mot mange andre og det er ikke en gang sikkert at det er drømmejobben du søker på. Kanskje har du fått mange avslag fra jobber du har stilt til intervju på. For hvert nei du får, blir det hver gang litt vanskeligere å grave frem motivasjon for å kunne begynne på nytt, finne en jobb du vil ha, sende en søknad og stille opp på intervju.

Arbeidsledighet er ikke for pyser. Det er lett å la seg skremme av alle forventningene der ute. Det er lett å bli sliten og lei av spørsmålet “hva jobber du med?”

Husk at hva du jobber med ikke er det eneste som definerer deg, og hvis det hjelper, er det mange i den samme arbeidsløse båten i disse corona-tider.

Lykke til med jobbsøking og jobbintervju.