fbpx
skip to Main Content
INTERNASJONALT: Bedriften består av nærmere 20 ansatte fra flere nasjonaliteter. Foto: Mona Hauglid

Når både kvalitet og håndverk teller

Med blant annet det norske Slott på kundelisten har Henriksens Snekkeri bygget seg opp en merittliste de fleste vil misunne dem.

 

Et steinkast unna E18 i den stadig voksende næringsparken på Longum ligger den tradisjonsrike bedriften Henriksens Snekkeri. Med mer enn 30 års erfaring og en filosofi om at dersom de ansatte er fornøyde – så er kundene det også, arbeider nærmere 20 mann på spreng for å levere kvalitet i alle ledd til både små og store kunder.
– Målet vårt er å levere kvalitet i alle ledd og hovedtyngden av prosjektene våre ligger på Østlandet. Vi har aldri hatt mer pågang enn vi har nå og det er luksus. For øyeblikket jobber vi med å innrede to store kontorbygg i Oslo og pågangen er stor, forteller Ivar Grødal fra Henriksens Snekker.

Moderne teknologi

Ett av prosjektene Henriksens Snekkeri er virkelig stolte over er Deichmanske bibliotek avdeling Bjørvika i Oslo. Det tradisjonsrike biblioteket som er regnet som hovedstadens hovedbibliotek.
– Vi har levert en rekke møbler og innredninger til dette prosjektet og det er et imponerende skue. Vi er også veldig stolte av prosjektet vi har levert til Den Norske Opera hvor vi blant annet har laget billettsalget og butikken i design av Snøhetta, legger han til.

Videre på kundelisten står store aktører som Bergverksmuseet på Kongsberg. Der har Henriksens Snekkeri laget flotte elementer til den nye Geolabben som akkurat åpnet og Grødal forteller at en kombinasjon godt håndverk og datastyrt 3D-fres er har gjort det mulig å realisere komplekse konstruksjoner.
– Vi er veldig glade for å kunne kombinere godt, tradisjonelt håndverk med moderne teknologi. Det åpner mange nye muligheter for kompliserte løsninger vi ikke ville kunne utført eller, forklarer han.

Ferdig resultat

Henriksens Snekkeri ble startet for mer enn 30 år siden møbelsnekker Frode Bjørn Henriksen og ble for noen år siden kjøpt opp av Grødal og Kristian M. Christensen. Fra å holde til i små lokaler på Stoa utvidet bedriften for to år siden til et splitter nytt lokale på Longum.

– Holdningen vår er kvalitet i alle ledd og en genuin interesse for faget er grunnsteinen i bedriften vår. Nå teller vi nærmere 20 ansatte fra flere nasjonaliteter hvor alle har fagbrev, vi er godkjent lærebedrift og en av lær­lingene våre vant NM i møbelsnekkring i 2018. Han var egentlig tatt ut til å delta i EM nå i høst, men Norge trakk seg dessverre på grunn av situasjonen rundt Covid-19. Vi er uansett veldig stolte da det er våre ansatte som har lært han alt han kan og det sier noe om nivået her, sier han.

Han legger til at Covid-19 heldigvis ikke har lagt en demper for firmaet. Midt under nedstengingen i mars innredet snekkeriet en klesbutikk i Oslo for mange millioner kroner.

– Butikken går så det suser og for kort tid tilbake reiste hele bedriften inn for å se hvordan dette prosjektet ble. Vi har jevnlige turer hvor vi drar rundt på denne måten. Det gir de ansatte eierskap til prosjektene og det er morsomt for alle å se hvordan det ferdige resultatet ble, forteller han.

Leverer alt

I disse dager ferdigstiller Grødal og resten av snekkerne biblioteket i Nord-Odal hvor blant annet 600 kvadratmeter spilehimling, reoler og sittebenker er produsert i Arendal. Han forteller at dette er ­bedriftens største prosjekt så langt.
– Det er veldig spennende at det satses så mye på kultur. Vi har også produsert en utstilling på Historisk Museum i Oslo designet av Snøhetta. Vi har levert for over fem millioner til Nasjonalmuseet og vi har aldri hatt mer ordre inne enn vi har nå. Det er en skikkelig luksus og pågangen er voldsom og vi jobber intenst for å holde unna, legger han til.

Til tross for at ordrebøkene er fulle av imponerende prosjekter så legger eieren vekt på at ingen prosjekter er for små. I produksjonshallen står det alt fra større installasjoner til små møbler som skal ut til lokale kunder.

– Vi tar på oss alle typer jobber og har blant annet produsert kjøkken på bestilling. Vi skal ikke bli større enn det vi er nå. Målet er å være veldig dyktige på det vi er gode på, ha en god kundekontakt og levere kvalitet til alle – i alle ledd, forklarer han.

Miljøbevisst

Henriksens Snekkeri satser i disse dager tungt på miljø. Bygget på Longum varmes opp med hjelp av vannbåren varme og det etterstrebes alltid å finne nye og mer miljøvennlige alternativer enn det som brukes i dag.
– Da vi overtok bedriften måtte vi kjøre rundt og presentere oss for å få oppdrag, i dag kommer kundene til oss. Vi er veldig glade og syntes det er veldig gøy at vi har endt opp der, avslutter han.

 

LEVERANDØR: Henriksens Snekkeri har levert møbler og innredning til flere store aktører. Her til Egyptutstillingen på Historisk Museum i Oslo. Foto: Henriksens Snekkeri
LOKALER: Henriksens Snekkeri holder til i nye lokaler på Longum i Arendal. Foto: Henriksens Snekker
KLESBUTIKK: Midt under nedstengningen i mars innredet Henriksens Snekkeri en klesbutikk på Majorstua i Oslo. Foto: Henriksens Snekker
Back To Top