fbpx
skip to Main Content
Tar kontroll: Etter lang tids sykdom har Tommy Bjørn Jensen tatt gradvis flere og flere arbeidsoppgaver i familiebedriften Tvende Media. Nå får han fullt ansvar for driften av blant annet landets største gratisaviser.

Nå driver han landets største gratisaviser

Ny kaptein:

For fem år siden fikk Tommy Bjørn Jensen ekstremdiagnosen kronisk klasehodepine. Nå overtar han konsernledelsen for blant annet landets største gratisaviser.

 

– Hvem skulle trodd det for noen år siden, sier Tommy ettertenksomt.
Daglig slite han med ekstreme hodepineanfall som tidvis er så ille at han skriker og slår hodet i veggen. For fem år siden kom anfallene plutselig, og forverret seg til det ble så ille at han ikke klarte å gå ut blant folk.

Omfattende undersøkelser konkluderte med at han hadde kronisk klasehodepine, også kjent som selvmordshodepine. Tilstanden beskrives som noe av det mest smertefulle man kan oppleve i bevisst tilstand, med tilbakevendende anfall av ekstrem smerte bak eller rundt øyet og tinning på en side av ansiktet. Tilstanden er ikke godt kjent, og ofte kan det ta lang tid før man får riktig diagnose og behandling, så også i Tommys tilfelle.

Trodde jeg skulle dø

– Lys og lyd kunne gi en så intens smerte at det var som å få et lynnedslag gjennom kroppen. Mange ganger så ille at jeg har trodd jeg skulle dø, sier han.
Fra å være sosial, jobbe mye, spille trompet og ta seg av familie og små barn, klarte han ikke lenger noe av dette. Med dårlig samvittighet for alt han ikke fikk til så framtidsutsiktene alt annet enn positive ut.

Ville avslutte livet

I lang tid gikk Tommy helt i uvisshet om hva anfallene kom av, men smertene var så uutholdelige at han bevisst ønsket å avslutte livet. Han satte seg i bilen, fast bestemt på å kjøre i fjellveggen i stor hastighet. Men på vei mot fjellveggen bråbremset han av rent instinkt.

– Jeg innså plutselig hvor ille det som holdt på å skje var. Jeg parkerte bilen på E18 og gikk panisk mot sykehuset mens jeg ringte 113 og sa hva som var skjedd. Jeg fikk ikke den hjelpen jeg trengte akkurat da, men innså at jeg måtte ta grep, og søke hjelp og kjempe meg gjennom det, forteller en preget Tommy.

Det ble en lang vei tilbake, han måtte lære seg å gjøre det beste ut av det. Lære seg å være fornøyd med de små tingene han fikk til, og ikke måle opp mot alt det han burde få til om han var frisk. Han lærte seg med tiden å fungere bra mellom anfallene, og da faren spurte om han kunne hjelpe til med å «vaske» en kundeliste med tusen navn, gikk han i gang.

De små skrittene

Han spaserte til og fra jobb, noen dager var det alt han fikk til, men det var et stort steg fra å ligge isolert hjemme. Med tiden fikk han jobbet litt og litt mer, og da han klarte å jobbe et par-tre timer om dagen klarte han endelig å være fornøyd med egen innsats igjen.

– Det å ta spaserturen til jobb, og se at jeg hvertfall kom meg ut en tur, gav et psykisk løft. Da jobben med kundelistene medførte et par annonseinnsalg økte motivasjonen ytterligere. Fortsatt slet jeg med smertene og hadde fire-fem anfall hver dag. Men anfallene trykket meg ikke ned så jeg ikke kom meg opp igjen. Når anfallet og smertene var over, da var det «back in action», forteller han.

En solid seier

Salgsinnsatsen gikk bra. Etter noen få måneder omsatte han like bra som enhver annen annonseselger i Tvende-konsernet, og det i en veldig begrenset stilling.
– Det var en solid seier, rett og slett ufattelig deilig, smiler han.

Da utgiveren av lokalavisen i Kristiansand valgte å legge inn årene, og firmaet bestemte seg for å etablere Sørlandsavisen Kristiansand, kom et nytt vendepunkt.
– Sørlandsavisen Kristiansand ble på mange måter min baby, sier Tommy.

Større ansvar

I starten hadde han fokus på annonsesalg og jubileumskonkurransen i 2019, men da Koronaen inntraff i mars tok han også ansvar for det grafiske oppsettet og det redaksjonelle innholdet.
– Det var stor tvil på om vi ville klare oss i mars, og med hastepermitteringer og økonomisk usikkerhet var det absolutt ingen selvfølge at vi hadde aviser til påska. Heldigvis hadde vi fått en svært kreativ og dyktig grafiker, Rudolf Salvesen, i full jobb rett før. Jeg og han gjorde mye på dugnad for å få ut aviser også i den usikre tiden.

Tommy forteller videre at kunstneren og grafikeren Rudolf Salvesen, er en kreativ og iderik fyr med godt øye for små detaljer. Han er den som setter avisene og sørger for at den utseendemessig forbedres for hver gang, og avisen hadde ikke vært det samme uten han. Sammen med produksjonssjef Torbjørn Lillebø, og selvfølgelig en stor redaksjon og salgsapparatet i øst og vest, har de et sammensveiset team som klarer seg godt og leverer bedre og bedre produkter selv i vanskelige tider, som de har gjort i over 20 år.

Ble operert

Den 3. august i år ble Tommy operert på Rikshospitalet. Til tross for dette var Tommy fremoverlent, og dagen etter var han tilbake på jobb.

– Jeg var hjemme fra operasjon mandag kveld klokken 23, og tirsdag morgen kl 10 satt jeg og intervjuet barndomshelten Terje Formoe i en svært begrenset tilstand. Dette var et intervju med jeg hadde gledet meg til, så det skulle ingenting få stoppe meg fra, forteller han.

I dag tar Tommy smertestillende

og forebyggende medisiner, og går jevnlig til operasjoner og behandling, men viktigst av alt er at han fungerer, i dagliglivet, i arbeid, hjemme og som far.
– For fem år siden kunne jeg ikke gjøre noe, du så meg ikke i gata eller på butikken. Smertene er fortsatt sterke og daglige, men i dag er det mange jeg møter ofte som blir sjokkert over å høre at jeg er syk, forklarer han.

Styrer skuta

Arbeidsevnen har bare økt, og jobbhverdagen endres nå ytterligere. Tommys far, med familie og småsøsken, skal tilbringe det neste året på Madeira, og etter å ha vist stor arbeidsevne, lederegenskaper, og en lidenskap for bedriften og produktene de leverer, har Tommy blitt utfordret til å styre konsernet i farens fravær. Det innebærer faste utgivelser av Sørlandsavisen Kristiansand med 26 utgaver i året, TS-avisen som kommer hver 14 dag, magasinet Næring som går ut til alle bedriftsledere i hele Agder, spesialmagasinet Motor med fire utgaver i året i hver sin del av fylket, julemagasiner og fritidsmagasiner, og abonnementsavisen Arendals Tidende som utkommer med 52 utgaver per år. Det er godt over 100 deadliner, magasiner og aviser i året!
– Så nå må jeg guffe på litt ekstra, ler han.

Landets største gratisavis

Tommy avslutter med å fortelle at han gleder seg til å ta over roret i mediekonsernet som blant annet produserer landets største gratisaviser.
– I Tvende Media sitter de dyktigste menneskene jeg kjenner på akkurat den oppgaven de bør. Grafikere, selgere, journalister og freelancere, her jobber alle på lag og brenner for å gjøre produktet så bra det kan bli. Det var ikke gøy å måtte permittere alle ansatte i mars, men vi har klart å berge bedriften og arbeidsplassene, og er på vei i riktig retning.

Jeg har til og med fått ansette noen nye på den lille tiden jeg har hatt noe å si her, smiler Tommy stolt.

 

Følger med: Som selger og journalist må en holde øynene åpne for nye kunder og lokale nyheter. Tommy går alltid rundt med en rykende fersk avis med kikkehull i for å ikke vekke mistanke.
Begynte smått: Tommy startet gradvis å besøke kunder etter lang tids sykdom. Kenneth Fjelde driver Name It butikken i Markens gate i Kristiansand. Han var en av de første kundene Tommy besøkte, og har vært et fast besøk helt siden.
Back To Top