fbpx
skip to Main Content

Restaurantanmeldelse

Nytt på menyen hos Skagen Pub

Vintermenyen hos Skagen Pub i Markens har fått en ny lunsjrett som vi har testet.

 

Skagen Pub er en genial plass. Vi kan ikke få sagt det nok. Skagen Pub er upretensiøs både i mat, drikkeutvalg og målgruppe. Hvor ellers kan du innta en øl eller en drink du har hørt om, til uslåelig pris, sammen med et måltid mat de færreste vil kunne lage bedre hjemme fra scratch på under 20 minutter? For, det er ikke lange ventetida på maten her, og det er ikke micobølgeovn-måltider vi snakker om. Det er få kafeer som kan matche maten på kvalitet og på pris. Jeg kan ikke komme på noen, i alle fall ikke på Sørlandet, om man ikke er hypp på asiatisk.

God mat til lav pris

Skagen Pub prøver ikke å være noe de ikke er. Det er ingenting fancy med verken maten, drikken, lokalet, betjeningen, beliggenheten eller gjestene. Her kommer både Jørgen Hattemaker og Onkel Skrue, fordi maten er bra, beliggenheten sentral, betjeningen er høflig, serveringa er kjapp, og lokalet er trivelig, for ikke å glemme at det er billig. Enkelte vil sikkert finne noe å rynke på nesa av, rusk i krokene, svartmalte vegger, og lufta kan bli stinn på kvelden når kneipa er full av folk. Dessuten kan det hende du kjenner igjen noen av gjestene fra enda mindre glamorøse kneiper av byen. Om du ikke har noe imot utesteder uten kleskodeks og DJ, er Skagen Pub mer enn innafor. Dessuten har de digg mat til en lav pris.

Savner kun mozarella

Nytt av året på lunsjmenyen er XL bruschetta med Serrano-skinke til 100 kroner. Dette er en grillet skive urtebrød med spekeskinke, tomat, middelhavssalat, aioli (hvitløksmajones), pesto og et dryss parmesan. Javel, så kunne det gjerne vært en skive mozarella-ost her, slik man får på restauranter, men brødet i seg selv er så smakfullt at det veier ganske godt opp for mangelvaren. Dette er en saftig og god lunsj, som er ett av de sunnere alternativene på lunsjmenyen.

Erkedansk

Om italiensk ikke er din greie, og du er fysen på en mer mettende blings, kan vi anbefale et Dansk smørrebrød med hakkebøff til 149 kroner. Denne burde strengt tatt vært på lunsjmenyen, på grunn av den beskjedne størrelsen, men det er en god størrelse på den grillede karbonaden for ikke å snakke om at den er langt bedre på smak og kvalitet enn det man får på en ordinær kafé. Karbonaden ligger mye nærmere en hjemmelaget kjøttkake i konsistens og smak, og serveres med rødløk, salat og tomat. Noe av rødløken er bløtstekt slik at den får en konsistens og frisk smak som minner om rødkål. Denne er virkelig smakfull, men om du trenger å bli mett, er en burger et tryggere og mer smakfullt valg.

ALTERNATIV: Du kan velge en Premium biffsandwich til samme pris, 100 kroner, eller en Danske smørrebrød, som denne her, til 149.

 

Back To Top